[Planescape: Torment] Grimuar szkodliwych myśli

czy po sprzedaniu można odkupić niewolnika?
Odpowiedz
Nie, nie można. Raz sprzedany, odchodzi od ciebie na zawsze.

Tonari no Totoro!
Odpowiedz
bzdura, po jakimś (dłuższym) czasie można go wykupić (przynajmniej z Dak'kon'em to wychodzi)
Odpowiedz
Serio? To pokaż screena dialogu. Bo jakby cię nie przekonywały słowa Vrisziki, że niewolnika już nie zobaczysz, to podpowiem ci, że w nie ma takiej linii dialogowej w Infinity Explorerze.

Tonari no Totoro!
Odpowiedz
Ok, specjalnie to zrobię i zaczekam - ostatni raz grałem z 2 lata temu i o ile dobrze pamiętam to Gith po prostu tam stoi po jakimś czasie i można go normalnie przyłączyć do drużyny, ale szczegółów już nie pamiętam, jeśli nie tam to byc moze w gospodzie, musze zagrac i sie przekonac, bo nie pamietam dokladnie
Odpowiedz
A więc sprawdziłem to i jest jak mówiłem: po 13 dniach w grze, Dak'kon stoi w sklepie Vrisziki i można go normalnie przyłączyć do drużyny. Nie wiem czy czas upływający w grze ma na to wpływ, czy ilość wykonanych zadań - nie wiem. Upłynęło 13 dni, do tego wykonałem questy z solucji zaczynające się od adwokata konczac przed wejsciem do labiryntu modronów, w trakcie tej rozgrywki charakter się nie zmienił, jedynie przynależność do frakcji + kilka poziomów. Także myślę, że głównie czas ma na to wpływ, więc wystarczy moim zdaniem przeczekać (np odpoczywając co chwilę) kilkanaście dni i powinno się udać, aczkolwiek sprawdzać mi się nie chce.
Odpowiedz
Na pewno nie ma na to wpływu czas gry: właśnie przeczekałem te 13 dni (nie przez odpoczynek, tylko przez ciągłe przechodzenie z jednej lokacji do drugiej, ale to chyba nie ma znaczenia) i nic. Jeśli w ogóle czas tu ma grać rolę, to może czas rzeczywisty (dzień czasu gry to ok. 2h czasu rzeczywistego) - i może to po określonym czasie grania Dak'kon się znów pojawi... Ale teraz nie chce mi się tego testować.
If you want something done, do it yourself! - Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Piąty element

Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry, niż po roku rozmowy - Platon, Zeus: Pan Olimpu

Odpowiedz
Hmm... Ciekawe rzeczy piszesz, Draco, a więc jestem ci winien przeprosiny. Aczkolwiek, wygląda mi to bardziej na bug, niż zamierzony zabieg twórców. I póki ktoś inny nie sprawdzi, nie wiemy, czy występuje tylko u ciebie, czy też u większości.

Tonari no Totoro!
Odpowiedz
Medivh no tak, ja też myślę, że to jakiś bug, co do działania, to szczegółów nie znam, wiem tylko, że odkąd gram (a gram od wydania i przechodzilem tę grę wiele razy) zawsze sprzedawalem Dak'kona i zawsze po jakimś czasie można było go przyłączyć, 13 dni zajelo akurat tym razem, nie wydaje mi sie zeby to byla reguła, a być może bug, możliwe że jakiś wykonany quest powoduje tego buga, ciężko stwierdzić, ważne że działa :-P i zawsze mi działało, wersja gry chyba nie ma znaczenia, grałem na złotej i srebrnej edycji, wersjach 4-płytowych, a teraz gram na 2-płytowej wersji z Nowej Extra Klasyki i za każdym razem działało, także radzę po prsotu wypróbować
Odpowiedz
A grasz z PLPatchem Khrona? I działa to tylko na Dak'kona czy na innych sprzedanych kompanów również?

Tonari no Totoro!
Odpowiedz
gram bez patcha, a sprawdzałem tylko na Dak'konie, także nie wiem czy działa na innych
Odpowiedz
← Artykuły

[Planescape: Torment] Grimuar szkodliwych myśli - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...