Zapraszamy do zapoznania się z artykułem "Grimuar szkodliwych myśli", znajdującym się w dziale "Planescape: Torment". Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!
[Planescape: Torment] Grimuar szkodliwych myśli
Gość_*
Ok, specjalnie to zrobię i zaczekam - ostatni raz grałem z 2 lata temu i o ile dobrze pamiętam to Gith po prostu tam stoi po jakimś czasie i można go normalnie przyłączyć do drużyny, ale szczegółów już nie pamiętam, jeśli nie tam to byc moze w gospodzie, musze zagrac i sie przekonac, bo nie pamietam dokladnie
Gość_*
A więc sprawdziłem to i jest jak mówiłem: po 13 dniach w grze, Dak'kon stoi w sklepie Vrisziki i można go normalnie przyłączyć do drużyny. Nie wiem czy czas upływający w grze ma na to wpływ, czy ilość wykonanych zadań - nie wiem. Upłynęło 13 dni, do tego wykonałem questy z solucji zaczynające się od adwokata konczac przed wejsciem do labiryntu modronów, w trakcie tej rozgrywki charakter się nie zmienił, jedynie przynależność do frakcji + kilka poziomów. Także myślę, że głównie czas ma na to wpływ, więc wystarczy moim zdaniem przeczekać (np odpoczywając co chwilę) kilkanaście dni i powinno się udać, aczkolwiek sprawdzać mi się nie chce.
Na pewno nie ma na to wpływu czas gry: właśnie przeczekałem te 13 dni (nie przez odpoczynek, tylko przez ciągłe przechodzenie z jednej lokacji do drugiej, ale to chyba nie ma znaczenia) i nic. Jeśli w ogóle czas tu ma grać rolę, to może czas rzeczywisty (dzień czasu gry to ok. 2h czasu rzeczywistego) - i może to po określonym czasie grania Dak'kon się znów pojawi... Ale teraz nie chce mi się tego testować.
Gość_*
Medivh no tak, ja też myślę, że to jakiś bug, co do działania, to szczegółów nie znam, wiem tylko, że odkąd gram (a gram od wydania i przechodzilem tę grę wiele razy) zawsze sprzedawalem Dak'kona i zawsze po jakimś czasie można było go przyłączyć, 13 dni zajelo akurat tym razem, nie wydaje mi sie zeby to byla reguła, a być może bug, możliwe że jakiś wykonany quest powoduje tego buga, ciężko stwierdzić, ważne że działa :-P i zawsze mi działało, wersja gry chyba nie ma znaczenia, grałem na złotej i srebrnej edycji, wersjach 4-płytowych, a teraz gram na 2-płytowej wersji z Nowej Extra Klasyki i za każdym razem działało, także radzę po prsotu wypróbować