witam. od niedawna zaczalem na powrót grac w NWN tym razem przez siec i zobaczylem ze mozna sporo pozmieniac w grze odnosnie postaci i nie tylko.Poszukalem troche nahttp://nwvault.ign.co....Detail&id=459 i znalazłem modyfikacje modeli twarzy ale nie wiem jak je wgrac do gry. Nie wiem w jakich folderach w katalogu głównym gry je umiescic. a sa tam pliki .mdl .tga .2da. Czy moze uzywa sie jakiegos programu do wgrywania tych modyfikacji do gry? Prosze o pomoc lub linki do tematu.
ps. mile widziane by byly linki do mod-ów : np. ktore zmieniaja standardowe włosy postaci na dłuzsze lub pozwalaja stworzyc postac demona czy innego demona
Użytkownik mistyqju dnia czwartek, 27 stycznia 2011, 13:13 napisał
Ktoś by pomógł mi? Gdy chcę coś ściągnąć z tej strony (game exe) np.: portrety do nwn to wyskakuje mi błąd 404 czy jakoś tak.Pomocy!
Najśmieszniejsze jest to,że gdy nie byłem na forum zarejestrowany mogłem wszystko i do woli ściągać,a teraz netety,też nie mogę - myślałem,ze to jakaś kara,ale za co?Poszukaj na "Valt"cie jest tego pełno,albo sobie samemu zrób - uwierz mi,to wcale nie jest takie trudne jak się każdemu wydaje,wystarczą tylko chęci,pozdrawiam.
Ej a jeśli chodzi o te Hak-i to, jak załóżmy mam Hak-a z nowymi głowami to muszę tylko go wrzucić do folderu hak, bez jakiejś dodatkowej instalacji, tak?
W 90% przypadków tak właśnie jest. Haki to nic innego jak pliki z informacjami, takimi jak tekstury, umiejętności czy modele, które są potrzebne do działania modów i/lub serwerów typu persistent. Nic nadzwyczajnego.
Użytkownik natalia dnia środa, 6 czerwca 2012, 11:14 napisał
haj,
na początku zaznaczam, że jestem totalnym komputerowym laikiem i potrzebuję pomocy
mam nwn diamond edition z polskim patchem 1.69 (chyba tym nieoficjalnym), ale moduł kingmaker nie jest spolszczony, wszystkie dialogi są po angielsku i nie wiem jak to zmienić. byłabym wdzięczna za radę
pozdrawiam, nat
p.s. oczywiście szukałam w necie innego polskiego pliku dialog.tlk, jednak z marnym skutkiem
o widzisz, dzięki wielkie, tego szukałam. tyle, że mimo podmiany, kingmaker ciągle jest po angielsku i nie mam pojęcia, gdzie leży przyczyna... cóż, chyba będę zmuszona grać w wersję angielską.
ale za to odkryłam, że mam na kompie dwa foldery z nwn i podmieniłam też ten plik w tym drugim, co poskutkowało tym, że gra w ogóle się nie włącza
cóż, czuję się pokonana, myślę, że czas wywiesić z pokorą białą flagę