Dobra, to serio teraz, bo akurat niedawno przeszedłem ten głupi moment w grze. Trzeba zrobić po kolei wszystkie zadania, jakie ma dla nas starsza wioski. Zauważyłem, że jeśli nie zrobisz tych zadań, to niektóre przejścia są niewidoczne. Ja robiłem tak, że przed wyborem ścieżki zapisywałem. Loadowałem jak wyszedłem tam, gdzie nie chciałem. No i metodą prób i błędów w końcu znajdujemy jakieś ciekawsze miejsca i wykonujemy kolejne questy. Dość łatwo w sumie. Można na przykład też zostawiać jakiś przedmiot (np. strzałę, bełt...) w danej lokacji na ziemi, żeby wiedzieć gdzie się było itp...
Nie zaglądałem do solucji, ale chyba tam jest opisane gdzie trzeba iść... Ktoś tam nawet dał linka, więc nie wiem w czym problem...
Jak masz kogoś ze znajomością dziczy to tam dokładnie będzie ci gra opisywać, jak nie... to nie mam pojęcia. Mi się udało tylko dla tego że grałem barbarzyńcą.
Można też na mini mapie se zaznacz kropkami np "przejście do wilków I" albo "rzeczka (bez przeciwników)" ja tak robiłem i ten sposób nie umiałem się zgubić...