[Predators] Recenzja

Zapraszamy do zapoznania się z recenzją filmu "Predators"!

Chyba każdy reżyser kina akcji i grozy chciałby przedstawić widzom film o zaskakującym, tajemniczym, niewidzialnym zabójcy, który w przerażający sposób eksterminuje swe ofiary. Problem pojawia się wtedy, gdy widzowie jeszcze przed rozpoczęciem seansu doskonale wiedzą, jak owy zabójca wygląda, jakie ma zachowania i zwyczaje oraz mocne i słabe strony. Faktem jest, że na przestrzeni lat postać Predatora i wszystko, co z nim związane, była bardzo mocno eksploatowana przez rozmaite filmy, gry, komiksy oraz inne elementy kultury masowej. Wobec tego można żywić obawy, czy pojawiający się właśnie na ekranach kin film “Predators” obroni się przed krytyką doświadczonych i obeznanych z tematem widzów.... Czytaj dalej!

Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!

Odpowiedz
Film zaczyna się bardzo ciekawie - te spadające z nieba postacie i moment dezorientacji jest świetnym wprowadzeniem do filmu. Szkoda tylko, że do filmu tak strasznie przeciętnego, jeżeli nie powiedzieć słabego. Przewidywalny praktycznie od początku do końca, może z wyjątkiem wątku dotyczącego jednej postaci. Byłem nawet w stanie powiedzieć, kto zginie następny... Strasznie patetyczny i wybitnie hollywoodzki. Te wszystkie gadki o tym, że muszą współpracować i że liczy się życie każdej osoby, ble ble ble. Widzieliśmy to już miliardy razy. Straszna kaszana z Predatorami w tle.

Nie polecam, wystawiłbym 4/10 za Danny'ego Trejo, którego mogę oglądać w każdych ilościach.

Tonari no Totoro!
Odpowiedz
Pojedynek yakuzo-samurajo-chinchońca z predatorm przy pomocy katany doprowadził mnie do łez
No i cały czas widziałem jednego wychudzonego żyda w ruinach Warszawy, próbującego otworzyć zębami puszkę ogórków.
Cytując moją babcię: sralis mazgalis rewerendus duptus
Odpowiedz
A to ostatnie, to już nie wina Brody'ego
Odpowiedz
Znów muszę zgodzić się z Medem Początek świetny, klimatyczny i trzymający w napięciu, dzięki nieznanemu zagrożeniu i bohaterom z małymi szansami na przeżycie. Potem jednak robi się nudno i tak praktycznie do końca. Szkoda, może jeszcze, gdyby Trejo zagościł na ekranie na dłużej, byłoby ciekawiej.

4,5/10
Odpowiedz
← Artykuły

[Predators] Recenzja - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...