Demon
Ilość postów: 15146
Klasa: Demonolog
Sam sobie zaspamuję, ale gram ponownie po dłuższej przerwie i gorąco polecam szukanie tego każdemu, kto szuka czegoś dobrego, co niekoniecznie będzie Gothiciem 4 lub czymś równie "ambitnym", jeśli chodzi o poziom trudności.
Gość_Maxello*
Teraz, po sprecyzowaniu tej kwestii, zgadzam się. Zwracam honor :-) Po prostu o tym zapomniałem. Ponieważ grając Tukaramem barbarzyńcą czy Zoe, amazonką niezwykle rzadko blokowałem bronią, stosując bardziej uniki i trzymając z wyczuciem dystans.
Mała dygresja; Mam dwa komputery.Na tym starszym sprzed 5,6 lat gra jeszcze chodzi, na nowszym (3 letnim z XP SP 3 lub 4 na pokładzie) niestety już nie. Czuję, że jak pożegnam się ze starym sprzętem, będzie to definitywne pożegnanie z tą grą :-( , a szkoda.....
Maxello
Gość_Maxello*
Fajnie, tylko problem polega na tym, że zupełnie nie chce mi się uruchomić. Na samym początku wyświetla błąd CRC.... :-(
Gość_Jimi*
Ach, pamiętam te czasy gdy zagrywałem się w BLADE'A... Do dziś pamiętam te ciarki na plecach gdy mierzyłem się z kolejnym bossem, z bandami szkieletów i ta fabuła i ten klimat... dobrze że ktoś wspomina jeszcze tą grę. Szkoda że nie ma kontynuacji. Znowu chętnie zagrałbym w ten klimatyczny tytuł
Gość_Maniak73*
Czy istnieje choć jedna gra, która przypomina Blade? Chodzi mi o sposób walki.
Gość_Maja*
Kocham tą grę, niestety mam spore problemy z tą grą - otóż po pierwsze nie widze menu.. muszę wyjść na start windows , odpalić painta i tam po wklejeniu screenu zobaczyc panel menu - to jest denerwujące zwłaszcza gdy chce się daną czynnośc związaną z zapisem , kontynuacją czy wyjściu z gry wykonać szybko. Ponadto gra nie wyświetla mi się w pełnym rozmiarze, a do tego często się zacina i zamyka... nie wiem czy to wszystko ma związek z tym ,że nie jest to oryginał no w każdym razi to jest wielce denerwujące. Ale czy da się to jakoś naprawić?
Gość_Gadu*
Od dawna słyszałem o S:BoD jednakże dopiero teraz zebrałem się by zobaczyć co to jest. Ładnie bez problemów się zainstalowało, dałem pierwsze lepsze ustawienia i wszystko działało jak trzeba. Intro, menu, ładowanie itd. Gdy przyszedł czas na wybór bohatera, grafika zmieniła sie na tyle że to co widać to zarys postaci, jakieś tło, zarysy przedmiotów. No po prostu obraz nie wyświetla się jak powinien.
Próbowałem innych ustawień, nie pomogły, Próbowałem zmieniać zgodność, nic się nie zmienia. Próbowałem też w panelu kontrolnym sterowników od karty graficznej, ale i to nic nie zmienia. Wyłączenie DirectDraw nie pomaga również.
Czy komuś sie coś takiego zdarzyło z gra lub ma pomysł jak temu zaradzić?
Ogólnie gra działa dobrze, uruchamia się, ale przez wzgląd na grafike, a raczej niewłaściwe jej wyświetlanie granie nie będzie specjalnie interesujące
Pozdrawiam
Demon
Ilość postów: 15146
Klasa: Demonolog
I może tutaj zależy to od systemu operacyjnego lub parametrów komputera? Inne powody nie przychodzą mi do głowy.
Gość_Gadu*
Problem rozwiązany. Trzeba było ściągnąć plik do otwierania BoD w OpenGL. Gra jest świetna. Szkoda że wiecej takich nie ma.
Pojawił się natomiast inny problem. Jak grać w trybie Arena. Zakładamy z kolegami sieć i probujemy wpisywać IP komputera ktory zakłada gre ale to nic nie daje. Nie może znaleźć sieci. Czy użycie Hamachi jest tu moze rozwiązaniem?