[Risen] Złodziejstwo

Grając po stronie Inkwizycji, trudniej jest o te umiejętności. Dla Wojowników Zakonu i Magów są ograniczenia związane z kradzieżą kieszonkową do maksymalnie pierwszego poziomu. Na początku gry włamywania uczy nas Karlsen z Klasztoru (kowal), później od II rozdziału Patty może nas tego nauczyć, jeżeli wyprowadzimy ją z miasta (uczy nas 3 poziomu otwierania zamków). Kradzieży może nas nauczyć Dalman, opiekun świń w Klasztorze. Skradanie pozostawiamy myśliwym, a akrobatykę również Patty od II rozdziału.
Odpowiedz
Ci co wybrali ścieżkę Maga czy Wojownika Inkwizycji będą mieli problemy z tymi umiejętnościami.Jeżeli na przykład NIE zrobiliście questa dla Delgado (Haracz od Kostara) możecie się pożegnać z Kradzieżą na 3 poziomie bo jak jest napisane tylko on uczy na 3 poziom i tak jest.Jednak jeśli ktoś woli kroczyć ścieżką Maga bądź Wojownika Inkwizycji warto zrobić zadanie dla Delgado i nauczyć się tej Kradzieży na 3 poziom.Grę chyba zrobiono tak aby w Mieście można odpuścić sobie jedno zadanie dla Dona (myślę że chodziło właśnie o Delgado).Natomiast w Klasztorze są też nauczyciele tego typu fachów (Karlsen i Dalman).Co do Akrobatyki i Skradania myślę że oba są dobre.
Odpowiedz
Ale magiem jak masz 3 poziom używania runów to możesz równie kupić runę otwierania zamków
Odpowiedz
bardzo przydatna umiejętność . Wydałem na złodziejstwo
350 złotych monet za 2 poziom a ukradłem przedmioty warte 1000 złotych monet
Odpowiedz
Gość_fLaMe93 - nie wprowadzaj proszę w błąd. Delgado uczy 3 poziomu tylko jeśli wybierzesz strone Dona w mieście, samo wykonanie zadania dla niego nic tu nie da. Analogicznie jest z Cidem.
Odpowiedz
Co do Delgado się zgadzam musisz chyba być albo po stronie Dona, bo samo zrobienie zadania dla Delgado chyba nic nie zmieni. Pisze chyba bo nie jestem pewny na 100 procent. Natomiast co do Cida nie masz racji, byłem magiem zrobiłem wszystkie zadania dla inkwizycji i wysłałem Cida do Obozu Bandytów po prostu pozbyłem się go z miasta. Gdy tam przybyłem był obrażony nie chciał gadać ale wisiało mi zadanie pozbyć się szpiega Doyle tego co był na pokojach u Kostara. Najpierw uratowałem Doyla pozbywając się z miasta Cida i powiedziałem Doylowi że sprawa załatwiona - Cida nie ma możesz być bezpieczny, ale później znalazłem Doyla na ulicy koło handlarza rybami i go zabiłem. Potem poszedłem z tą nowina do Cida i już mogłem z nim gadać i chciał mnie szkolić. Z Delgado z tego co pamiętam chciał kasę od Kostara a później od Josha może po pobiciu Kostara i zabraniu mu worka z pieniędzmi i oddaniu ich chyba Sebastianowi mogłem pobić Sebastiana i odebrać mu te sakwy i przekazać je Delgado który byłby już wtedy w Obozie Bandytow. Ale to hipoteza nie sprawdziłem tego. Natomiast z Cidem sprawdzone po zabiciu Doyla chciał mnie uczyć, zapomniał nawet że musiał przeze mnie opuścić miasto i udać się do Obozu Bandytów.
Odpowiedz
← Artykuły

[Risen] Złodziejstwo - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...