Zapraszamy do zapoznania się z artykułem "Złodziejstwo", znajdującym się w dziale "Risen". Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!
[Risen] Złodziejstwo
Grając po stronie Inkwizycji, trudniej jest o te umiejętności. Dla Wojowników Zakonu i Magów są ograniczenia związane z kradzieżą kieszonkową do maksymalnie pierwszego poziomu. Na początku gry włamywania uczy nas Karlsen z Klasztoru (kowal), później od II rozdziału Patty może nas tego nauczyć, jeżeli wyprowadzimy ją z miasta (uczy nas 3 poziomu otwierania zamków). Kradzieży może nas nauczyć Dalman, opiekun świń w Klasztorze. Skradanie pozostawiamy myśliwym, a akrobatykę również Patty od II rozdziału.
Gość_fLaMe93*
Ci co wybrali ścieżkę Maga czy Wojownika Inkwizycji będą mieli problemy z tymi umiejętnościami.Jeżeli na przykład NIE zrobiliście questa dla Delgado (Haracz od Kostara) możecie się pożegnać z Kradzieżą na 3 poziomie bo jak jest napisane tylko on uczy na 3 poziom i tak jest.Jednak jeśli ktoś woli kroczyć ścieżką Maga bądź Wojownika Inkwizycji warto zrobić zadanie dla Delgado i nauczyć się tej Kradzieży na 3 poziom.Grę chyba zrobiono tak aby w Mieście można odpuścić sobie jedno zadanie dla Dona (myślę że chodziło właśnie o Delgado).Natomiast w Klasztorze są też nauczyciele tego typu fachów (Karlsen i Dalman).Co do Akrobatyki i Skradania myślę że oba są dobre.