[Risen] Złodziejstwo

Grając po stronie Inkwizycji, trudniej jest o te umiejętności. Dla Wojowników Zakonu i Magów są ograniczenia związane z kradzieżą kieszonkową do maksymalnie pierwszego poziomu. Na początku gry włamywania uczy nas Karlsen z Klasztoru (kowal), później od II rozdziału Patty może nas tego nauczyć, jeżeli wyprowadzimy ją z miasta (uczy nas 3 poziomu otwierania zamków). Kradzieży może nas nauczyć Dalman, opiekun świń w Klasztorze. Skradanie pozostawiamy myśliwym, a akrobatykę również Patty od II rozdziału.
Odpowiedz
Ci co wybrali ścieżkę Maga czy Wojownika Inkwizycji będą mieli problemy z tymi umiejętnościami.Jeżeli na przykład NIE zrobiliście questa dla Delgado (Haracz od Kostara) możecie się pożegnać z Kradzieżą na 3 poziomie bo jak jest napisane tylko on uczy na 3 poziom i tak jest.Jednak jeśli ktoś woli kroczyć ścieżką Maga bądź Wojownika Inkwizycji warto zrobić zadanie dla Delgado i nauczyć się tej Kradzieży na 3 poziom.Grę chyba zrobiono tak aby w Mieście można odpuścić sobie jedno zadanie dla Dona (myślę że chodziło właśnie o Delgado).Natomiast w Klasztorze są też nauczyciele tego typu fachów (Karlsen i Dalman).Co do Akrobatyki i Skradania myślę że oba są dobre.
Odpowiedz
Ale magiem jak masz 3 poziom używania runów to możesz równie kupić runę otwierania zamków
Odpowiedz
bardzo przydatna umiejętność . Wydałem na złodziejstwo
350 złotych monet za 2 poziom a ukradłem przedmioty warte 1000 złotych monet
Odpowiedz
Gość_fLaMe93 - nie wprowadzaj proszę w błąd. Delgado uczy 3 poziomu tylko jeśli wybierzesz strone Dona w mieście, samo wykonanie zadania dla niego nic tu nie da. Analogicznie jest z Cidem.
Odpowiedz
← Artykuły

[Risen] Złodziejstwo - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...