Gość_ewcia*
A JEZELI ZNAJDZIE SIE TAKI --Function .... not found...to co? Wpisalam to debug mode i bylo succes a dalej nie moge nic zrobic z zadnym kodem
Matuzalem
Ilość postów: 9483
Klasa: Wampir
Jeżeli takie coś się pojawi, to oznacza, że albo coś niepoprawnie wpisane, albo tego kodu nie ma.
Co wpisujesz? Jakiego kodu potrzebujesz?
Gość_Kathleen*
Właściwie co do kodów to ja także mogę pomóc. Znam trochę się na tym bo korzystam. Jeżeli nie jesteś pewien jak napisać dany kod wciśnij tyldę (czyli to ~) a potem TAB. Wtedy wyświetla ci się lista kodów.
Kathleen
Czempion Chwały
Ilość postów: 246
Klasa: Rycerz
Ja zgadzam się z tym, żebyś wcisnął tyldę(~) i wyświetli Ci sie lista kodów którą przewijamy strzałkami
Gość_*
nie moge znaleźć game options w nwn.ini
Gość_pryba222*
te kody nie dzialaja ciagle mnie zabijaja i reszta tez
Gość_Szatii*
A co jeśli w głównym katalogu z grą nie ma nwn.ini to gdzie mam szukać innego folderu gdzie wpiszę kody?
Gość_Leider*
Również ponawiam pytanie o brak folderu j.w.
Gość_szmatan*
Chyba wiem, o co chodzi z tym "kody nie działają". Kod podany na stronie - "Debug Mode=1" zawiera niepotrzebną spację, powinno być "DebugMode=1", bez odstępów. Doszłam do tego metodą prób i błędów, podobnie jak do tego, że edytujemy Nwnplayer.ini, nie Nwn.ini, bo tam nie ma Game Options.
W każdym razie tak jest w Diamentowej Edycji - nie wiem, jak jest w innych wersjach gry.
Gość_szmatan*
Przepraszam, jeśli niejasno się wyraziłam. W pliku Nwnplayer.ini pod Game Options piszemy "Debug Mode=1" ze spacją, a w oknie gry - "DebugMode=1" bez spacji.
Gość_Karaczan*
Szmatan ma racje. Dzięki za info!
Gość_tuldor88*
Kto potrzebuje kodów do nwn kiedy ma się toolset aurora i możliwość exportu postaci? Jeśli chcecie możecie sobie stworzyć pierścień +12 do wszystkich cech, +20 KP, +20 do rzutów obronnych i niewrażliwość na wszytskie 9 kręgów magii a potem po prostu exportować postać z nim do kampanii single player *shrug*
Gość_Karolina*
Cześć. Znalazłam plik nwnplayer. Wpisałem linijkę w Gamę Options Debug Mode=1. Ale nie mogę zapisać zmian bo wyskakuje komunikat " nie masz uprawnień do otwarcia pliku . Skontaktuj się ...." co mam zrobić?
Gość_OroOloPL*
Kody na androida działają i nie trzeba kombinować z przenoszeniem z PC ani modyfikować plików. Wystarczy otworzyć okno czatu i wpisać ##DebugMode 1, potem przed każdym kodem wpisać ## i wszystkie kody działają, np.:
##ModSTR ?, ##GiveXP ?, ##dm_god, itd.
Gość_Lenka12lat*
Siema, juz wiem co i jak. Trzeba te DebugMode 1 wkleic do pliku 'nwnplayer' a nie 'nwn'. Potem jak juz se wczytamy gre to klikamy tylde (~) i piszemy razem! : DebugMode=1
No a potem juz kody. A akurat pies mi wszedł na klawiature i wcisnął Tab i cos jeszcze i teraz podświetla mi na żółto NPC i bramy lol