[GI] Kusze Czy łuki ?
Co wolisz?? Kusze czy łuki ??
Kusze (15 głosów [62.5%])
Łuki (9 głosów [37.5%])
No właśnie jak wam się wydaje ??? Ja lubie to i to jednak na początek jest dobry łuk , ale później duża kusza lub wojenna rulezz
Jeśli chodzi o łuki i kusze to te pierwsze nadają się wyłącznie na początek albo jak jesteś szkodnikiem czy najemnikiem , bo do reszty pasuje kusza idealnie , no do najemnika może też
Hmm....mnie najbardziej ciągnie do Kuszy...
-Zadają o wiele wększe obrazenia niż łuki
Ale łuki też niezłe...
-Zadają o wiele wększe obrazenia niż łuki
Ale łuki też niezłe...
Kusze są wpożo bo w g1 są lepsze niż łuki ale wydaje mi się że z łuku szybciej strzelamy i jest łatwiej dostępny do nauczenia i zebrania. Kuszy uczył tylko Skorpion i to nadodatek strażnika w rozdziale od 2 do 4 a inne gildie dopiero od 4 rozdziału.
Zależy co kto che mieć ta i ta umiejętność jest tania i nie ma się co martwić w pn bo i tak można sobie nabić w g1 999 level na demonach
Zależy co kto che mieć ta i ta umiejętność jest tania i nie ma się co martwić w pn bo i tak można sobie nabić w g1 999 level na demonach
Ja wolę kusze bo przepraszam, ale jak idzie napakowany rycerz w ciężkiej zbroi i z wypasionym mieczem dwuręcznym, mający łuk na plecach, to wygląda to tak jakby mu się podczas wędrówki przez las jakaś gałązka przyczepiła Chociaż można się pobawić: poduczyć się strzelania z łuku i lekkiej broni, i zostać lekkim wojownikiem, to też może być fajne
Ale jest jedno wielkie ale dotyczące broni dystansowych w G1 i G2. W G1, jeśli chcemy zostać dalekodystansowcem, pakujemy w zręczność, a jeśli krótkodystansowcem - w siłę. Z kolei w G2 niezależnie od tego, kim chcemy być, pakujemy tylko i wyłącznie w siłę - a to dlatego, że w G2 nie tylko broń ręczna, ale i kusze wymagają siły, a tylko łuki wymagają zręczności. Krótko mówiąc: w G2 nie opłaca się i nie ma najmniejszego sensu pakowanie w zręczność i nauka strzelania z łuku!!!
PS Może ta druga część jest trochę nie na temat ale już nie chciałem zakładać nowego tematu.
PS2 Nie jestem pewien, czy kusze wymagają siły w samym G2, czy tylko w dodatku Noc Kruka.
Ale jest jedno wielkie ale dotyczące broni dystansowych w G1 i G2. W G1, jeśli chcemy zostać dalekodystansowcem, pakujemy w zręczność, a jeśli krótkodystansowcem - w siłę. Z kolei w G2 niezależnie od tego, kim chcemy być, pakujemy tylko i wyłącznie w siłę - a to dlatego, że w G2 nie tylko broń ręczna, ale i kusze wymagają siły, a tylko łuki wymagają zręczności. Krótko mówiąc: w G2 nie opłaca się i nie ma najmniejszego sensu pakowanie w zręczność i nauka strzelania z łuku!!!
PS Może ta druga część jest trochę nie na temat ale już nie chciałem zakładać nowego tematu.
PS2 Nie jestem pewien, czy kusze wymagają siły w samym G2, czy tylko w dodatku Noc Kruka.
i znów mi się odmieniło
teraz wole kusze chociaż wolniej się z nich szczela ale i tak fajniejsze
teraz wole kusze chociaż wolniej się z nich szczela ale i tak fajniejsze