Cóż, nie chcę mi się pisać, więc pozwólcie, że skopiuję moją wypowiedź:
Ja uważam, że jest to najlepsza gra cRPG.
Uwielbiam ją. Z początku mi się nie podobała, ale to tak jak każda gra Poznałem ja u kolegi, podczas gdy on w nią grał. Z czasem mi się spodobała i ja od niego pożyczyłem, ale on chciał z powrotem, tak, więc byłem skazany ją sobie samemu kupić. I kupiłem. Niestety, jak to w każdej grze, tak i w tej musiałem używać kodów. Nie muszę chyba mówić, że Gothic po pewnym czasie mi się znudził, nie?
Teraz, gdy próbuję sobie zagrać to… nie chcę mi się. Przecież zwiedziłem świat Gothic’a kilkanaście razy, więc, po co mi zaczynać od nowa? I tak jest...
A oto ocena bardziej szczegółowa:
Fabuła – 10/10 – Wspaniała. Po kolei, aż do Śniącego.
Grafika – 10/10 – Jak na tamte czasy to, to była EXTRA!
Dźwięk – 10/10 – Wspaniała. Podczas jakieś czynności, melodia się zmieniała.
Ja uważam, że jest to najlepsza gra cRPG – Kontynuacja Gothic.
Uwielbiam ją. Niestety, tak samo jak w poprzedniej części (Gothic) grałem w nią na kodach. Teraz nie jestem z tego dumny, wręcz przeciwnie, ale też nie chcę mi się zaczynać od nowa. Chodzi o to samo, co w Gothic.
Gothic oto ocena bardziej szczegółowa:
Fabuła – 10/10 – Nadal miodzie.
Grafika – 10/10 – Jeszcze lepsza. Ta gra jest boska!
Dźwięk – 10/10 – Tak samo jak w Gothic.
Uwielbiam ją. Nie będę się tutaj rozpisywał, bo historia przebiega tak samo jak z poprzednimi częściami (Gothic, Gothic II). Miałem Gothic II, dokupiłem dodatek, – NK i mam. Tak, więc to wszystko, prawie…
Fabuła – 11/10 – Jarkendar, Zapomniana Dolina Budowniczych, Piraci, Bandyci – to wszystko dobrze zrobiło.
Grafika – 10/10 – Niema, co… tak samo jak w poprzednich częściach.
Dźwięk – 10/10 – Jak w każdej, tez, jest super. A w oryginale była nawet płytka Audio dołączona
Tą część kocham! Jest moją ulubioną. Najbardziej podoba mi się ta wolność. Nie ma Gildii, do której trzeba się przyłączyć. Możemy podróżować po Kontynencie z tą satysfakcją, ze jesteśmy… Wolni. Spotkałem się z wieloma opiniami typu: „Nie, Gothic 3 to najgorsza część.”, „Gothic 3 miał najgorszą fabułę, już wolę Gothic” – Faktycznie, fabuła nie jest najlepsza, ale to wszystko przez/dzięki tejże wolności. A, i jeszcze jedno: Tu was zaskoczę – Przeszedłem bez kodów. To był dla mnie wyczyn. Nigdy nie przeszedłem żadnego Gothic’a bez kodów, a tu… zjawił się Gothic 3 i już bez kodów. No fakt, Gothic 3 to najłatwiejsza część, niema, co… Ale przeszedłem bez kodów
Fabuła – 5/10 – Niech będzie, fabuła denna, ale i tak uważam, za najlepszą część – Wolność!
Grafika – 15/10 – Perfekt. Niema, co mówić, chyba każdy się ze mną zgodzi, ze grafika w Gothic 3 była najlepsza
Dźwięk – 11/10 – Jeszcze lepsza. Soundtrack wspaniały!
Podsumowując: Gothic 3 to najlepsza część :!:
----------
P.S. Choroba, ale się... na kopiował... - I pomyśleć, że tyle pisałem na własnej klawiaturze... Eh, klawiatury szkoda... ;D
P.S.2 Ta Ankieta jest do kitu, a jeżeli chciałbym powiedzieć, że jest to najlepsza gra? Na pierwszym miejscu jest: "Dobry, ale Neverwinter lepszy", naprawdę zryta...
P.S.3 Ten dział jest chyba o Gothic I, wiec po, co oceniacie Gothic II + NK i Gothic III? Temat też, nie powinien się nazywać "Trylogia Gothic", eh...