przebudzenie_cienie

[NWN2] Bóstwo

Przy tworzeniu postaci piszę, że można przywołać swojego boga. Wie ktoś w którym momencie gry będzie to możliwe.
Odpowiedz
Ja także czegoś takiego nie kojarzę... Olśnij nas


Mina mu zrzedła, bo nie jadł budyniu! Ciebie też to czeka!

Odpowiedz
Zaraz przy tworzeniu postaci , przy wyborze Boga jest wzmianka ż jest możliwość przywołania Boga i dla tego pytam się gdzie.
Odpowiedz
Sprawdzałem... Coś takiego tam pisze, ale nie zdarzyło mi się tego dokonać. Niestety...


Mina mu zrzedła, bo nie jadł budyniu! Ciebie też to czeka!

Odpowiedz
Chodzi o te zdania?

Cytat

Wybierz bóstwo, które będzie czcić twoja postać. Ta decyzja nie ma poważnego wpływu na postać, choć może zostać przywołana podczas rozgrywki.


Tu nie chodzi o to, że można przywołać boga. Ta informacja odnosi się do DECYZJI (patrz rodzaj czasownika). Oznacza to, że może pojawić się np. w dialogach wzmianka o twoim wyznaniu lub postacie wyznające antagonistycznego boga do twojego, mogą źle się do ciebie odnosić.
W samej kampanii nie pamiętam takiej sytuacji.
Odpowiedz
Jedyny moment na jaki natrafiłem, to taki w masce zdrajcy, po przekroczeniu wrót zdrajcy, gdy wybrałem na bóstwo Kelemvora. Sam Kelemvor też mówił, że coś-tam jego wyznawcą czy coś takiego ( wtedy opowiedziałem się za krucjatą. ). Ale czy to jest reguła, dla wybrania bóstwa Kelemvora, nie wiem, gdyż tylko 2 raz doszedłem do końca postacią a 1 z tym bóstwem. Jeśli okaże się to pomocne to miło. Pozdro.
Odpowiedz
← Neverwinter Nights

Bóstwo - Odpowiedź

Wczytywanie...