Gildia Magów

Zapraszamy do zapoznania się z recenzją książki "Gildia Magów"!

Magia jest tą dziedziną fantasy, która przez swoją tajemniczość oraz niedostępność zaciekawia wielu ludzi. Wśród nich znajduje się także moja skromna osoba. Z wielkim zainteresowaniem zacząłem więc czytać pierwszą księgę Trylogii Czarnego Maga – Gildię Magów, autorstwa australijskiej pisarki Trudi Canavan. Choć to jej pierwszy wydany tytuł, to osiągnął spory sukces i rozgłos.... Czytaj dalej!

Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!

Odpowiedz
Przeczytałem całą "tryglogie" i muszę powiedzieć że cała zabawa zaczyna się dopiero od polowy drugiego tomu...wtedy naprawdę zaczyna się dziać: dużo zwrotów akcji ,sporo pojedynków magicznych, i kilka niezłych neispodzianek... czarni magowe rządzą..
Odpowiedz
Również przeczytałem całośc "Trylogii Czarnego Maga", i muszę powiedziec, że jest ona dośc nierówna pod względem zainteresowania z jakim się ją czyta. Pierwszy tom (bez ostatnich rozdziałów) i duże fragmenty drugiego są średnio porywające. Reszta natomiast bardzo mi się podobała i czytałem ją z ogromną ciekawością.

Zgadzam się z tym, co napisał w recenzji Nazin: naprawdę znakomicie przedstawiony jest schemat magii, korzystanie z niej jej, ograniczenia mocy, itd.
Odpowiedz
← Artykuły

Gildia Magów - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...