Yeahh! Nareszcie coś dla nas Li! Ahey! No nic. Muszę przyznać, że zostawiłaś mi niewielkie pole do popisu, albowiem zawarłaś chyba wszystko to, com ukochał nad życie, czyli Ennio, Hansa, James'a Hornera. Przewinął się tutaj także soundtrack Ostatniego Mohikanina robiony przez Trevora Jones'a i Randy'iego (
) Edelmana. Warto tutaj jednak dodać także soundtracki posiadające niesamowity klimat. Matt Uelmen za diablo, Michael Hoenig za Baldura. Soundtrack do Planescape to jest epickość sama w sobie. Szkoda, że nie jestem przy swoim piecu... Nioch, bym wam dał szkołę. Mimo to nasuwa mi się kilka nazwisk.
Toshiro Matsuda - Szczególnie za soundtrack do Naruto Shippuunden. Piękne brzmienia.
Krzesimir Dębski - no ludzie! A Ogniem i Mieczem? Muzyka świetna, dopracowana, klimatyczna. Kiedy się tego słucha podczas gry w Dzikie Pola... Aj!
Fajna jest całkiem muzyka z WoW'a, szczególnie z The Burning Crusade. Polecam.
Muzyka z AI Sztuczna Inteligencja robiona przez Williamsa też jest megaśna.
Batmany najnowsze także polecić należy.
Nie można zapomnieć o Adamie Skorupie i ścieżce do Wiedźmina. Jest cudna, miodna, epicka, erotyczna, nazywajcie jak chcecie. Jest świetna.
O gladiatorze pewnie mówili, dla mnie to chyba najlepszy soundtrack, jaki stworzono. Głównie ze względu na jego płynność.
Człowiek w Ogniu. Film świetny, muzyka także nie odstaje.
Scarface
Mój ulubiony, najukochańszy film. Stare to, ale dźwięki wciąż przyprawiają o zawrót głowy.
Angelo Badalamenti. Natrafiłem na niego grając w grę Fahrenheit (Matthias i Li z pewnością coś na ten temat powiedzą, też grali) i utwory zawarte w tej grze także kwalifikują się do tego zestawienia)
Soundtrack z gry Sanitarium. Niestety wypadł mi z głowy kompozytor, jest w poznaniu. Na necie można posłuchać jednego utworu patrząc na kolesia przechodzącego tą grę, nazywa się The innocent Abbandoned. Pod taką nazwą ten utwór wraz z filmikiem z gry.
A tymczasem kończę albowiem dama do mnie przyszła.
Aaa!! No i X-Ray Dog!! Całe albumy! Ciągnąć bracia!