Najlepsze są teksty wieśniaków którzy mówią do łowcy Smoków na 35 lvl: "Odłuż broń!", "Odłożysz tą broń, czy nie!", [jak już schowamy to] "Miałeś szczęście już miałem wyklepać ci buźke" [nie wszyscy tak mówia ale jeden z synów Akila ta mi podskakiwał] <_<
Drugi najlepszy tekst ma Pyrokar, lubi inni także maja podobny, tylko ten tekst znakomicie nie pasował do rangi sytuacji, już opisuje... [poszedłem z Pyrokarem do słonecznego kręgu i podrodze zaczepiłem włuczęgę, który stał na zakręcie obok tego wielkiego drzewa, oczywiście emeryt kibicował podczas walki... dobra, doszliśmy do słonecznego kręgu, rytułał został odprawiony i ide zagadać do dziada jak sie oka używa, a On mi z tekstem wyjeżdża: "Z takimi jak Ty nie chce mieć nic wspólnego, brat Parlan o wszystkim sie dowie!" [ciekawi mnie, że On nie chciał ze mna mieć nic wspólnego, a tylko Ja mogłem zabić smoki, hehehe...] Oczywiście grzywna u Parlana i spowrotem, sprawa załatwoina...
ja miałem taki bug w grze. Podbiegłem z wilkiem bodajze pod bramy miejskie. oczywiscie kropneli skubanca wrzeszcząc "Dobra robota, jedna bestia mniej!" potem podprowadziłem bandyte. Juz sie na niego mieli rzucic ale ja go zabiłem a ci znowu " Dobra robota, jedna bestia mniej"
Inny tekst.
Brutus
Te skubane chrząszcze. Widzialeś te wszystkie potwory?. Nie iwem kto tam mieszkał przedemną ale dopuki wiem ze one tam wciaz są to nie mam zamiaru tam wracać. Przestan sie tak kretyńsko usmiechać !!
Jeszcze inna gadka ale z gothica I
Ja: Nie przepracowywuj się
jakiś gośc z obozu na bagnie:
A to ty myslisz że ja robie? Grzebie sobie w jajach?
Z Brutusem, potem jak już powiesz że te bestie zgineły, hero mówi: Uważaj jeden jest za tobą! O cholera, uciekam! I zaczyna gonić po zamku jak oszalały.
Na zamku z Krelothem
Ktoś co coś ukradł?
NIe, podrzucili mi 20 sztuk złota, oczywiście że okradli!
Potem
Nie wiesz? Ty je ukradłeś przyznaj się!
Pocałuj mnie w dupę