Jakie są wasze ulubione runy i dlaczego ?? To samo tyczy się zaklęć.
Ja lubię pyrokinezę i ognistą burze - silna i bardzo fajnie wygląda , zmiejszenie potwora - chyba wiadomo.
Bardzo fajnie jeszcze wygląda piorun kulisty i zadaje spore obrażenia.
Jednak bardzo przydatna jest też bryłka lodu , unieruchamia kolesia na chwilę a wtedy można z nim wiele rzeczy zrobić....eheh
No, z efektownie wyglądających to jeszcze uderzenie burzy i wiatru, a z dobrze działających to jak mówisz bryła lodu, teleportacja() kula ognia i wiele innych.
Zapomniałem dopisać o kuli ognia - dobry czar , duże obrażenia
Pozatym ze zwojów to jeszcze :przyzwanie demona i armia ciemności - różne zastosowania , bardzo dobra pomoc przy walce albo nabijanie PD.
No moje ulubione zaklęcia to uwielbiam Magiczną falę urizjela bo jest jedną z bardzo skutecznych run jakie może dostać w swoje ręce mag, kolejne zaklęcie z runy to kontrola bo czasami fajnie można sobie sprowokować bójkę ulicznąwchodząc w kopacza kradnąc coś z chaty innego i szybkie rozproszenie zaklęcia, wtedy strażnik czy inny kopacz zaatakuje tego w którego się wcieliliśmy no i go pokona lub na odwrót no i możemy zabrać łupy.
mi się podobał deszcz ognia i grom. A szczególnie grom bo efektownie zabijał. Pieść wichru też jest niezła a szczególnie na strażniku na zamku, który stoi na murze. Niechcacy go wypchnąlem...
A dla mnie uderzenie burzy... taka pięść wiatru większego kalibru. Raz zrobił to na mnie baal i wylądowałem w starym obozie... I od tego czasu bardzo ją lubie W szzcególności na gomeza... i na kopaczy z odległości
też fajne jest uderzenie burzy na cord'a w nowym obozie najpierwa zabijamy z miecza uczniów znikamy na chwilke on stoi sam i z burzy go i sssrrruuu do wody efekt gwarantowany.
ostatnio mi sie spodobała pięść wichru czy jakoś tak , fajnie sie na niej "lata" tzn. jak nią obrywasz i jak walisz to tez fajnie wygląda . linie lotnicze Qurnik
Oczywiście najlepsza jest Fala Śmierci Urizjela. Zmniejszenie Potwora jest też fajne (szkoda, że tak mało zwojów tego jest). Fajne są też proste i przydatne zaklęcia typu Światło. No i oczywiście czary ofensywne jak kula ognia, piorun kulisty itp.
Czary przywołania mają jeszce jedną zaletę: dzięki nim można, przy odrobinie chęci, nabić sporo doświadczenia. W 5/6 rozdziale kupujemy od Xardasa Armie Ciemności, przywołanie golemów, szkieletów, demonów Za szkielety dostajemy 200-300 expa, za golemy i demony parę razy tyle. Opłaca się
Zamianą w chrząszcza ostatnio lubić przestałem... Miałem paskudnego buga, w ruinach górskiego klasztoru, gdy poliformowałem w to małe stworzonko, zniknęły mi wszytskie siedzące za murem zębacze! Znalazłem wprawdzie sposób i na to, ale takie cuda potrafią skutecznie wyprowadzić z równowagi. :twist: