Cytat
Może CPD doszedł do wniosku, że Wrex, jako Krogański Battlemaster, naznaczony długim życiem najemnika, przyzwyczaił się do takiej mowy (w końcu, spotkaliśmy kiedyś wykształconego najemnika...?). Z próbek które słyszałam, stwierdzam, że Wrex ma głos beznadziejny. Taki jakiś za łagodny, mało chrapliwy, burkliwy, niski.
No, ale istnieją też najemnicy z klasą. Ja nie wymagam od niego, żeby cytował mi dramaty Shakespeare'a. Jak już mówiłem, jakby raz na jakiś czas zaakcentował jakimś 'skurwielem' czy innym podobnym do niego wyrazem, to byłbym rad - kształtuje to osobowość bohatera. Niestety, co drugi wyraz lecą ostrzejsze wyrazy (nawet przy spokojnej rozmowie) i bardziej jest to żałosne, niż fajne. Co do głosu to się zgadzam
Cytat
Mówisz znaczek "+18" na pudełku? Konsolowe ME jest "+12" XD (ze względu na "umiarkowaną brutalność i jedną scenę erotyczną"). ŚMIECH NA SALI.
"+12" i "+18" to jednak przesada. 12-latkowi jakoś nie dałbym tej gry, jakby nie patrzeć przemocy i ostrych wyrazów jest sporo, a i treści erotyczne się znajdą. Z resztą kto w tym kraju patrzy na PEGI
Cytat
Jeszcze odnośnie tego Shepardowskiego przemówienia, posłuchaj sobie go w oryginale. Przysięgam, ciarki mi po plecach przeszły jak słyszałam Sheparda.
Właśnie tego oczekiwałem, a w pełnej polonizacji otrzymałem odwrotny skutek.