Amator
Ilość postów: 34
Klasa: Bard
Czy to możliwe, że po odzyskaniu duszy Ammona Jerro nie można kontynuować gry? -.- Napotkałem się z tym problemem podczas zdobywania czwartego "klucza" do drzwi Nefris. Po oddaniu 3 dusz uczniów, nie mogę znaleźć dość "materiału" aby stworzyć sprzeczną duszę...
Adept drogi sztyletu
Ilość postów: 130
Klasa: Zabójca
Nie, to niemożliwe. Problemem 4 kluczy jest tylko to, że trzeba się nieźle nachodzić. Dostaje się je przez zadania "z chaosu porządek", "godne zastępstwo", "sprzeczność" i w zadaniu z lustrami.
Amator
Problem w tym, że aby wykonać część "sprzeczność", muszę złączyć dwie dusze, a aby uzdrowić Ammona musiałem dać 3 inne, przy czym jedna pochodziła z archiwum. Z archiwum mogę wynieść tylko jedną więcej, a więc nie mogę złączyć dwóch...
Adept drogi sztyletu
Trzeba porozmawiac z mistrzem-golemem(nie pamietam jak miał na imie) i spytać o sprzeczną duszę. Da ci on pozwolenie na wyniesienie 2 dusz.
Adept drogi sztyletu
Powiedz(napisz), które zadania już zrobiłeś i ile masz dusz.
Amator
Zrobiłem zadanie z mefitami, lustrami i z nowicjuszem bez duszy, czyli mam 3 "klucze", brakuje mi tego od biesów. Chodzi o to, że obecnie przy sobie mogę mieć maksymalnie jedną duszę, wyniesioną z magazynu.
Adept drogi sztyletu
Jeśli pismo od golema nie pomaga to nie wiem co jest. Ja chyba też robiłam to nie po kolei i nie miałam problemów. Może spróbuj pogadać jeszcze raz z archiwistą.
Matuzalem
Ilość postów: 9483
Klasa: Wampir
Zadanie ze "sprzecznością".
Mistrz Poruset da ci kartki na 2 dusze itd.
Co do Ammona.
- jedne pojemnik znajdziesz w pokoju mistrza Inarusa
- w pomieszczeniu na południe od biesów (wymagany klucz Inarusa)
- możesz założyć się o duszę Artesha przy ostatnim starciu golemów
- możesz wykraśc z magazynu dusz
Amator
Czy istnieje tylko jedna kombinacja, odpowiadająca wymogom zadania?
Skorzystałem z poradnika i w moim przypadku, bez uzycia pewnej sztuczki nie da się przejść gry... -.- niedopatrzenie twórców (tak mi się wydaje).
Matuzalem
Ilość postów: 9483
Klasa: Wampir
Dzieje się też tak przy wczytaniu wcześniejszego zapisu gry?
Ilość postów: 3
Tak... tzn wczeniejszy save mam dużo dużo wczesniej...;| ,a tak to tylko ten jeden ..