ja mam g1 orginał
![](/view/images/emoticons/default/smile.gif)
ale niestety g2 pirata
![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
ale nie to rzebyjm uwarzał go za grę nie godną uwagi
Ja mam tak samo, poprostu G2 miałem już pirata [ładnie pudełko zrobione]
![](/view/images/emoticons/default/sad.gif)
to mi kasy było szkoda... [wiecie jak to jest: wydatki..., jak sie już ma cash to sie ciężko zdecydować, było tyle innych rzeczy np. częsci do kompa] Ale może jak złota edycja Gothic 2 wyjdzie to se kupie [mam nadzieje Gothic 2 + Noc Kruka, jeszcze by tak za 99,99zł MIÓD!]
Co do piractwa to nie popieram, ale polscy wydawcy nas do tego smuszają... W UE gierki kosztują średnio 15-25 €, zarobki są po kilka tysięcy € na osobe, w Polsce nie dość, że zarobki lichutkie jak chu* to gierki 100 zeta, 120, no czasem sie zdarzy cudem [tak jak z NK] że za 60 zł [w UE 12,30 € ] Ja sie musze przyznać, że mam tylko pare orginałów m.in. NWN + Add ON, Gothic, Black & White i pare innych... Poprostu kumple moga mi przegrać prawie każdą nową gierke za free, jeszcze przed premierą [dlatego za free, bo jak ja coś mam nowego to im też za free] Tak samo z netem na osloskopie prawie wszystko jest więc... a gierki drogie orginalne...Ale piractwo jest jak najpardziej nieporządane, tylko jakoś polscy wydawcy nic z tym nie robią by coś w tym celu zmienić... I tak "my polacy ciągle bez kasy" jesteśmy zmuszeni, kosztem przyjemności łamać prawo...