Zapraszamy do zapoznania się z artykułem "Szara mila", znajdującym się w dziale "Opowiadania". Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!
[Opowiadania] Szara mila
A mi się bardzo podoba. Przyjemnie się czyta.
Oceny nie wystawię, bom niegodny, lepiej bym nie napisał. Powiem tylko: dobra robota.
Oceny nie wystawię, bom niegodny, lepiej bym nie napisał. Powiem tylko: dobra robota.
Racja Smith - bardzo przyjemnie się czyta. Niby to mroczne, brudne miasto, a jednak wszystko przychodzi płynnie.
Zaprezentuj coś jeszcze, Atis! 
Post Luyankiego przemilczę. Aż żal słów na coś tak... bezczelnego i bezpodstawnego. W sumie tym postem zmusiłeś mnie do opcji ignorowania cię...
Post Luyankiego przemilczę. Aż żal słów na coś tak... bezczelnego i bezpodstawnego. W sumie tym postem zmusiłeś mnie do opcji ignorowania cię...
Miałam początkowe problemy, zwłaszcza z częścią, że tak ją nazwę, pierwszą. Kilka zdań konstruujesz w taki sposób, iż to co w nich najlepsze wstawiasz na początek, zaś opis czynności czy tej cechy, mniej ciekawy, znajduje się jeden obok drugiego, co nie wygląda najlepiej i nieco utrudnia odbiór, np: "Co większe drobinki kurzu i brudu, które przy każdym wdechu dostawały się przez nozdrza, drapały go w gardle." - być może lepiej brzmi " Drobinki kurzu i brudu drapały go w gardle przy każdym oddechu dostając się przez nozdrza". Jeśli to zabieg celowy to mimo wszystko ciekawy.
Zaciekawiło mnie i jestem skłonna dodać to na stronę GE w dziale opowiadań - pytanie tylko co ty sądzisz o tym pomyśle
Zaciekawiło mnie i jestem skłonna dodać to na stronę GE w dziale opowiadań - pytanie tylko co ty sądzisz o tym pomyśle
Fajne. Całkiem fajne. 
Tylko Atis - nie wiem po co tak nazywasz temat i sama gnoisz to, co napisałaś, by potem oburzać się, że ktoś wlepił `1+` - post debilny, fakt, ale Twoja reakcja... think about it.
Tylko Atis - nie wiem po co tak nazywasz temat i sama gnoisz to, co napisałaś, by potem oburzać się, że ktoś wlepił `1+` - post debilny, fakt, ale Twoja reakcja... think about it.
Hm ciekawe
. Dobrze oddaje atmosferę przygnębienia i lekkiej apatii tej dziewczyny. Jedyne na co zwróciłabym uwagę to:
- "a po stawach kolanowych rozchodził się uciążliwy ból." Prędzej w stawach
a już najlepiej po prostu ból stawów.
- Gdzieś tu jeszcze miałam jakiś drobny błąd tego rodzaju, ale mi uciekł
- Mam wrażenie, ze jest mała niespójność w opisie działań rządu - z jednej strony opisujesz zdeterminowaną władze, która nie lubi jak się podnosi głowę, z drugiej z opisu wynika, że imć LeVorr dość długo głosił swoje poglądy i bruździł a nie dostał żadnych gróźb, nie starano się go uciszyć już wcześniej
.
To tyle, poza tym naprawdę mi się podoba (i wreszcie mogę powiedzieć, że ktoś ma chyba gorzej na uczelni niż ja ;)")
- "a po stawach kolanowych rozchodził się uciążliwy ból." Prędzej w stawach
- Gdzieś tu jeszcze miałam jakiś drobny błąd tego rodzaju, ale mi uciekł
- Mam wrażenie, ze jest mała niespójność w opisie działań rządu - z jednej strony opisujesz zdeterminowaną władze, która nie lubi jak się podnosi głowę, z drugiej z opisu wynika, że imć LeVorr dość długo głosił swoje poglądy i bruździł a nie dostał żadnych gróźb, nie starano się go uciszyć już wcześniej
To tyle, poza tym naprawdę mi się podoba (i wreszcie mogę powiedzieć, że ktoś ma chyba gorzej na uczelni niż ja ;)")
Już to gdzieś mówiłem i powiem raz jeszcze - GE to nie tylko portal o fantasy. Crap przyszłościowy też ma swoje uroki i w 100% pasuje do GE.
Niech będzie i "Szara mila". Postaram się to oprawić i niedługo wepchnąć na stronę.