[IWD2] Różne dziwne przedmioty

Czasami bywają takie rzeczy, najlepiej się cieszyć z takich jak duża ilość expa.

klucze symbole Auril nie przyda ci się jeśli przeszedłeś lodowiec.
Ma sie rozumiec ze jak powroce do tego lodowca w przyszlosci to juz bedzie wszystko otwarte;]?
Co do tego buga to jednak nie jest bug...trzeba bylo po prostu zrobic tak by te zombi mnie zaraziły tym 'obnizaniem poziomu' czy jak to sie nazywa

Wszystkie drzwi w lodowcu będą wtedy otwarte.
Koniec, temat można zamknąć, chyba że ktoś ma jeszcze jakieś pytania do jakichkolwiek przedmiotów.
Koniec, temat można zamknąć, chyba że ktoś ma jeszcze jakieś pytania do jakichkolwiek przedmiotów.

Przeklęte rzeczy można sprzedać. Notatka Orii i dziennik Larysy przydają się do jakiegoś momentu, ale później można je wywalić. reszta do śmietnika.

Tzn chodzilo mi ze nie ma co go zamykac tak wczesnie, bo widze ze Godlike i chocby Innos jeszcze jakies pytania maja i bede mieli jeszcze przez pewien czas 
Ogolnie wiekszosc albo sie wyrzuca, albo trzyma po sakwach, jesli sie ma w nich jeszcze miejsca [itemy z questow tam nie wchodza w sumie], albo sprzedaje i co tu sie jeszcze pytac
?
Na solucji jak dobrze pamietam byly wzmianki co sie przyda pozniej, a co nie

Ogolnie wiekszosc albo sie wyrzuca, albo trzyma po sakwach, jesli sie ma w nich jeszcze miejsca [itemy z questow tam nie wchodza w sumie], albo sprzedaje i co tu sie jeszcze pytac

Na solucji jak dobrze pamietam byly wzmianki co sie przyda pozniej, a co nie

Tak patrze i w mojej kolekcji przedmiotów znalazł sie przypalony zwój z miasta (druga lokacja w grze, gdzie zabija sie tego maga na polecenie czarodziejki)
wywalic?
do tego
Ksiazka ... Valas - czarny kruk
klucz do magazynu..dostalem klucz do magazynu tam w tym klasztorze mnichów i nie wiem po co mi ten klucz
Dziennik Thavry czy jakos tak...to jeszcze z lodowej swiatyni...ktos pisal ze on moze sie przydac, dalej...tylko do czego?
tak samo dziennik arcykapłanki Larysy...
Wywalic to wszystko??
wywalic?
do tego
Ksiazka ... Valas - czarny kruk
klucz do magazynu..dostalem klucz do magazynu tam w tym klasztorze mnichów i nie wiem po co mi ten klucz
Dziennik Thavry czy jakos tak...to jeszcze z lodowej swiatyni...ktos pisal ze on moze sie przydac, dalej...tylko do czego?
tak samo dziennik arcykapłanki Larysy...
Wywalic to wszystko??

Nie pamiętam zbyt dobrze, ale powinieneś zostawić ten zwój. Książkę Valasa możesz sprzedać. Klucz do magazynu możesz wywalić jak i dziennik Thavry i arcykapłanki Larysy.

Właśnie przeczytałem że są dwa zwoje teleportacyjne, a ja znalazłem tylko jeden
, czy mam się bać
, znaczy czy to czymś grozi?

Hmmm 1 był na samym poczatku jakos.
Drugi... wydaje mi sie, ze ja takowy mialem z jakiegos questa ale nie jestem pewien w 100%.
Nie bój sie, Diego
Drugi...
Nie bój sie, Diego

Diego drugą część zwoju gdzieś można znaleźć, ale na wszelki wypadek zostaw sobie ten pierwszy fragment. Grę możesz przejść bez znalezienia obydwu zwojów.

To dobrze, raczej nie sądziłem że będzie potrzebny, ale wolałem się upewnić, nie chciałbym się dowiedzieć gdzieś na końcu gry że to jest potrzebne
.
Pierwsza część zwoju była u Goblińskiego sapera (czy jakoś tak), a drugiego nie znalazłem (aktualnie jestem w oku smoka więc raczej już nie znajdę
).

Pierwsza część zwoju była u Goblińskiego sapera (czy jakoś tak), a drugiego nie znalazłem (aktualnie jestem w oku smoka więc raczej już nie znajdę

Przeca jeden zwój ma ten śmierdzący goblin, tam gdzie jest pierwsza poważniejsza (xD) walka grupowa, a drugi ma Phaen, ten czarodziej, który nas atakuje w mieście.