Niebiańskie pastwiska - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!

Podgląd ostatnich postów

Audrey,
Krzysiu, jeśli zastanawiasz się od której książki Majki zacząć to zdecydowanie bardziej polecam tę. "Pokój światów" był dobry, ale miał coś męczącego w stylu, za to na "Niebiańskie pastwiska" musisz mieć dużo czasu, bo jest długie. Ale moim zdaniem warto.
krzyslewy,
"Artefakty" to przecież też seria s-f, a mnie chodzi głównie o porównanie gatunkowe. Do tej pory nie wyszli poza s-f i - patrząc na ich zapowiedzi - raczej się na to nie zanosi. Oczywiście, tu mamy klasykę, a przy "Horyzontach zdarzeń" (tylko?) polskich autorów. Ale mimo wszystko mogli się bardziej postarać i na miejscu czytelnika-kolekcjonera zainteresowałbym się serią MAG-a
Ati,
Ale artefakty to światowe klasyki gatunku, a Horyzonty Zdarzeń to seria raczej skupiona polskim sf, więc nie wiem co tu porównywać.
krzyslewy,
Własnie średnio bym powiedział Do takich "Artefaktów" nie mają startu, a naprawdę pozytywne przyjęcie (czyli średnia ocen powyżej 7 na portalu Lubimy Czytać, taki mój miernik ) zaliczyły tylko dwie - właśnie wyżej recenzowana oraz "Łatwo być bogiem". Oczywiście wiadomo, gust większości nie musi być wyznacznikiem jakości, ale ja wierzę negatywnym opiniom - sam czytałem np. "Osobliwość" i była to bardzo zła książka. Jedynie "Aposiopesis" okazało się całkiem dobre. Ja jednak oczekiwałem znacznie równiejszej jakościowo serii
Hrywi,
W ogóle "Horyzonty zdarzeń" to naprawdę niezła seria.
krzyslewy,
Czyli już wiem, że najpierw powinienem zakupić "Niebiańskie pastwiska", a "Pokój światów" tymczasowo sobie odpuścić
Redakcja Game Exe,

Zapraszamy do zapoznania się z recenzją książki "Niebiańskie pastwiska"!

Po lekturze „Pokoju światów” Pawła Majki miałam mieszane uczucia. Autor stworzył powieść, która zachwyciła krytyków, ale moim zdaniem brakowało w niej tego czegoś. Iskry sprawiającej, że niezależnie od obowiązków czy późnej pory chcemy czytać dalej i dowiedzieć się więcej, niemalże chłonąć opowieść. Postanowiłam jednak dać autorowi drugą szansę i muszę przyznać, że „Niebiańskie pastwiska” wyszły mu lepiej.... Czytaj dalej!

Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!

Wczytywanie...