19-latek w więzieniu, bo nie miał w co grać na Xboksie - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
miałbym jeszcze dwie konsole do ogrania...
Ludzie wciąż mnie zadziwiają. Nie wiem, czy chcą, aby wokół nich pojawił się szum medialny, czy może całkowicie "im odbiło". Dziś kolejny przykład takowej głupoty – chcę do więzienia, bo nie mam w co grać na Xboksie!
Pewien 19-latek mieszkający w Whangarei w Nowej Zelandii został skazany na jedenaście miesięcy aresztu domowego. Przyczyn kary nie ujawniono, jednak chłopak do końca aresztu nie wytrzymał – stwierdził, że chce wrócić do więzienia i tam przesiedzieć ostatni miesiąc przed odzyskaniem wolności. W przeciwnym wypadku zagroził, że złamie prawo i opuści swoje mieszkanie. Czemu tak postąpił? Bo skończyły mu się gry na Xboksie. Policja, z którą się skontaktował, spełniła jego życzenie. Obecnie 19-latek przebywa w więzieniu w Ngawha.
Dodam, że informacja pochodzi z bardzo wiarygodnego źródła, choć trudno w nią uwierzyć. Z drugiej strony – głupota ludzka nie zna granic. A może to była tylko przykrywka, aby dostać się do więzienia i tam wykonać jakieś tajemnicze cele? Brzmi to jak w filmie sensacyjnym.