Cytat
Dungeon Siege III ( to jest chyba sieciowy hack and slash?)
Owszem, hack'n'slash. Nastawiony jednak na singiel (choć i po sieci można grać, jak np. w Diablo). Do tego grę tworzy Obsidian Entertainment (m.in. Feargus Urquhart i Chris Avellone - jestem przekonany, że kojarzysz tych panów
) i wedle obietnic twórców, w tej części fabuła nie będzie tylko tłem, lecz ma mieć duże znaczenie.
Cytat
Mount & Blade: With Fire & Sword (to jest chyba RTS)
Nie, bardziej aRPG. Bardzo popularna seria wśród graczy i z pewnością sporo z nich się skusi.
Cytat
Might & Magic: Heroes VI (to raczej nie jest RPG)
Właśnie ta część sagi Heroes ma mieć znacznie więcej elementów cRPG (stąd też zmiana szyku, aby się skutecznie odciąć)
Cytat
Disciples III: Hordy Nieumarłych (grałem w dwójkę, to znowu pogranicze RTS i RPG)
To grzech, skoro jest to niezwykle miodna hybryda?
Cytat
Arcania (bądźmy poważni, jedyna groźba powiązana z tą grą jest taka, że fani gothica zrobią szaszłyki z jej twórców
)
Fakt, ale gracz do gracza (bastion fanatycznych fanów, którzy łykną wszystko m.in. w Polsce, Niemczech, Austrii i Włoszech)... Zresztą koszta są naprawdę niewielkie i prócz zakupienia gry, zostanie jeszcze trochę pieniążków na inne przyjemności
Cytat
Fable (próbowałem grać w poprzednią część i odniosłem wrażenie że to jest gra przewidziana dla młodszej widowni)
Baśniowa stylistyka jest, ale dzieciakowi bym tej gry nie kupił. Za dużo brutalności, krwi i seksu. Poza tym ludzie lubią bajki i epickie przygody, a nazwisko Molyneux wciąż znaczy wiele w tym gatunku i branży gier.
Cytat
Reszty z erpegów w zasadzie nie znam, do całości dochodzi również fakt że niektóre gry, które podałeś nie wyjdą na konsole.
Ano, widzisz. Deus Ex to niezwykle popularna (wręcz kultowa) i renomowana (popatrz sobie na oceny poprzednich części na Metacritic, szczególnie pierwszej) seria, która umieszczona jest w unikalnym uniwersum i oferuje specyficzny klimat (cyberpunk). Darkspore robi Maxis, a przecież ich gry zawsze sprzedają się na pniu i robią sporo zamieszania w branży (The Sims, SimCity, Spore). Za Hunted: Demon's Forge stoi kolejna wielka marka Bethesda i studio inXile, którego szefem jest niejaki Brian Fargo (też powinieneś kojarzyć jak fan Fallouta
). To naprawdę nie są anonimowe tytuły i pierwsze lepsze szaraczki skazane na pożarcie.