[Dragon Age 2] Jest seks! - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
Cytat
Zdrowi myślący gracze wydają te 130 złotych na ekstra kolację obiektem "real-life" romansu I załatwiają sobie wolną chatę na "po kolacji"
Cytat
Ha! Dobre, to się uśmiałem
Co do tej kwestii seksu to Favar ma rację, to nigdy w tej branży nie miało szczególnego znaczenia. Dobrym przykładem jest rodzimy "Two Worlds II" czy niemiecki "Drakensang", które sprzedają się świetnie, a tam erotyki chyba nie ma zbyt wiele (o ile w ogóle jest). Seks czasem może być pewną formą reklamy, nastawionej na skandal i nagłośnienie (które może się dobić czkawką), gdy jest ukazany w dość kontrowersyjny sposób (vide homoseksualne romanse lub ukazanie pośladka kosmitki). W szczególności w mainstreamowych mediach, które są tym faktem strasznie oburzone Romanse to jest ciekawa opcja, aczkolwiek zawsze nieobowiązkowa i nie jest głównym celem żadnego cRPG. Wątpię, czy jakikolwiek zdrowo myślący gracz zdecyduje się wydać 130 zł. za tego typu ciekawostkę.
A tak poza tym to i tak nic nie przebije rysunków z wiedźmina. Raz ze na prawdę ładne, dwa że zobaczenie takiego obrazka nie niszczyło simulacry z postacią tak jak robił to przykładowo Mass Effect 2 ze swoimi filmikami.
…na nowych screenach z „Dragon Age II”. Najwidoczniej BioWare postanowił sprezentować taki ekstrawagancki prezent swoim pasjonatom, jakby nie patrzeć ich jedynej miłości. Oczywiście, pozostaje mi tylko serdecznie podziękować Kanadyjczykom i posyłać im ciepłego całusa, gdyż tego wymaga etykieta. Chociaż nie ukrywam, że jest to związek często toksyczny i patologiczny, a ja w zgodzie z duchem poradnika prawdziwego mężczyzny target="_blank">duchem poradnika prawdziwego mężczyzny, celebruję tylko jedno święto w roku.
Swoją drogą, liczyłem na jakiś pieprzny filmik jak w przypadku „Mass Effect 2”. Ech… trudno, może się jeszcze doczekam? Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.