Założyłem ten temat po to, byście wypowiedzieli się o grach które was zachwyciły, które wam się nie podobały, co polecacie... Wskazana ocena danego tytułu. Po prostu w większości działów nie ma stosownego tematu, a w "Waszych ulubionych grach" miejsca na takie posty. Dlatego proszę tutaj zamieszczać mini-recenzje RPG'ów oraz wszelkiej maści odmian tego gatunku.
To ja zacznę.
Deus Ex
Zakupiłem niedawno Deus Ex Antologię (Kolekcja Klasyki, 25 zł., w środku gry: Deus Ex, Deus Ex: Invisible War i Project Snowblind) bo nie miałem co zrobić z pieniędzmi. Po krótkim jednak czasie zakochałem się w tym tytule z 2000 roku. Mnogość rozwiązań każdego problemu, umiejętności, fabuła sprawiają, że od Deusa nie da się oderwać. Łączy on w sobie elementy RPG, skradanki oraz strzelanki. Po skończeniu gry zwyczajnie nie mogłem zapomnieć i chciałem grać dalej... Ale niestety gra już się skończyła. Na pewno kiedyś do niej wrócę.
Plusy:
+ mnogość rozwiązań każdego problemu,
+ genialnie stworzony cyberpunkowy świat,
+ NPC, do których można się przywiązać,
+ dobra grafika (jak na tamte czasy).
Minusy:
- słaba grafika (jak na te czasy),
- dialogi.
Ocena: 9+/10.
To ja zacznę.
Deus Ex
Zakupiłem niedawno Deus Ex Antologię (Kolekcja Klasyki, 25 zł., w środku gry: Deus Ex, Deus Ex: Invisible War i Project Snowblind) bo nie miałem co zrobić z pieniędzmi. Po krótkim jednak czasie zakochałem się w tym tytule z 2000 roku. Mnogość rozwiązań każdego problemu, umiejętności, fabuła sprawiają, że od Deusa nie da się oderwać. Łączy on w sobie elementy RPG, skradanki oraz strzelanki. Po skończeniu gry zwyczajnie nie mogłem zapomnieć i chciałem grać dalej... Ale niestety gra już się skończyła. Na pewno kiedyś do niej wrócę.
Plusy:
+ mnogość rozwiązań każdego problemu,
+ genialnie stworzony cyberpunkowy świat,
+ NPC, do których można się przywiązać,
+ dobra grafika (jak na tamte czasy).
Minusy:
- słaba grafika (jak na te czasy),
- dialogi.
Ocena: 9+/10.