Czeladnik
Ilość postów: 3
Klasa: Krasnolud
Znam jeszcze jeden sposób.
Można upolować głowę Ankhega i zanieść ją kowalowi Tareomowi w Beregost dostaniemy 500 sztuk złota albo mamy wybór kupienia zbroi płytowej z Ankhega za 4000 sztuk złota ,ale w tym drugim jest 1 minus gdy kupimy zbroję będziemy musieli czekać 10 dni arz skończy i co gorsza za kolejne głowy nie będzie opcji zarobienia 500 sztuk złota!
Arcymag
Ilość postów: 2899
Klasa: Drow
Po prostu jak została jedna, którą wypiłem i podniosłem, to zniknął numerek przy miksturce, a jak znowu wypiłem i podniosłem znów się pojawił, tyle, że z ponad 60000 tego było.
Wojownik
Ilość postów: 66
Klasa: Barbarzyńca
O ile się nie mylę to chyba w Beregoście albo Nashkel (w Nashkel w ogóle była kuźnia?) można było okraść sprzedającego ze zbroi płytowej... tylko nie pamiętam dokładnie miejsca i sprzedającego bo dosyć dawno temu w to grałem :PP
Asasyn
Ilość postów: 1941
Klasa: Zabójca
Szata Wędrowcy na początku gry: Jak grasz magiem, możesz na początku gry zabić maga o imieniu Firebead Elvenhair w gospodzie Candlekeep. Masz z niego szatę maga za free i dużo ekspa. Potem tylko musisz zacząć grę tą samą postacią od nowa, żeby ci się reputacja zresetowała.
Zbroja płytowa na początku gry: idziesz spać w candlekeep (gdzieś z boku, gdzie nikogo nie ma) i kiedy strażnik mówi, żebyś sobie poszedł spać gdzie indziej zabijasz go. Masz płytową zbroję za free i ładny hełm ;d
Tylko tutaj również trzeba zaimportować postać i zagrać nią od nowa.
Śmierć Goriona w Candlekeep: Kiedy grasz magiem, zapamiętujesz czar "zauroczenie soby". Zauraczasz Goriona i atakujesz nim Tethorila. Gorion ginie natychmiast, pozostawiając po sobie list. Ot, taka ciekawostka ;P
Darmowy sejmitar Drizzta: Możesz otrzymać jeden z sejmitarów Drizzta bez konieczności zabijania mrocznego elfa. Jak? Wystarczy go okraść. Można ukraść gorszy z sejmitarów, Żagiew Mrozu +3.
Dużo darmowego doświadczenia: W Wieży Durlaga na ostatnim piętrze stoi Sukkub Kirinhale. Wykonaj dla niej misję z puklem włosów i cały czas zaczynaj z nią rozmowę, nim steleportuje się na inny plan. Z każdą rozmową otrzymasz duże ilości doświadczenia.
To tyle, co pamiętam. Kiedyś odkryłem też buga z mnóstwem mikstur, ale Kress go już opisał.
Gość_pluto8887*
Witam,mam w grze następujący błąd.Przy próbie otwarcia złodziejem bądź siłowo niektórych skrzyń gra zawiesza się i jedynym rozwiązaniem jest jej zamknięcie. Czym to może być spowodowane. Instalowałem, kilka modów.