[W1] Sefiry
Witam. Krece sie po Wyzimie i bagnach od wczoraj czy przedwczoraj i stracilem juz wszelka nadzieje... Mam taka sytuacje: 9 sefir wlozonych w obeliski, nie mam tylko tej przy ktorej pisze 'zabij straznika wiezy'... wyrobilem juz wsystkie inne questy i teraz 'Raymond' stoi pod wieza, kaze mi z niej przyniesc ksiege by uwiesc Kaklsteina ale nie mam tej sefiry... kto jest straznikiem wiezy? Chodzi o ten wielki kwiat na K ktory wyglada jak Archespor czy Echinops? tylko on sie nie chce juz pojawic... nie wiem jak go teraz spotkac... a moze tu chodzi o ta zatopiona wieze? Ale tam tez sie nikt nie kreci a Raymonda nie moge zaatakowac... co robic?
Użytkownik Dany dnia śro, 07 lis 2007 - 15:40 napisał
Wszystko masz napisane w poradniku... Strażnikiem Wieży jest golem, resztę sam wymyśl.
[post="91495"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Luz, szkoda tylko ze pozyczylem gre od kumpla bez poradnika a mam do niego kawal drogi...Poza tym sadze ze gre fabularna powinno obowiazywac 'minimum logiczne' zeby dalo sie laczyc fakty... czytalem ksiazke o ozywianiu nieozywionych ale tam nie bylo nic co daloby do myslenia... no ale dzieki... teraz jeszcze musze sie pomeczyc z golemem...
Stało się tak, że szedłem wątkiem głównym i po prostu w wyniku pewnego dialogu z pewną ważna postacią dostałem go w swoje ręce. Po prostu kontynuuj główny wątek rozdziału, czyli śledztwo kryminalne.
SPOILER
Jeśli jednak chcesz wiedzieć konkretnie, to dostaniesz tą sefirę od detektywa Reymonda, przed udaniem się do Wieży na Bagnach.
Proszę o pomoc! Mam 7 sefir. Brakuje mi tylko tych z posągu Melitele na bagnach (3). Niestety wcześniej je wziąłem, a teraz patrze i ich nie mam (tych z posągu na bagnach - 3). Nie wiem co się stało, ale proszę o pomoc bo ostatni save przed pójściem do kapliczki mam grubo ponad 10h przed obecnym momentem. Czy istnieje jakiś kod ale coś innego co mi pomoże w odebraniu tych kamieni? Gdy podchodzę drugi i trzeci raz daje mi tylko jemiołę i tak w kółko. Ne mogę ruszyć fabuły do przodu. Proszę o pomoc!
Użytkownik Dany dnia wto, 27 lis 2007 - 17:21 napisał
Znowu zacznę od serii pytań:
- wziąłeś je na pewno wcześniej?
- postępujesz zgodnie z poradnikiem?
- zainstalowałeś najnowsze patche?
- wziąłeś je na pewno wcześniej?
- postępujesz zgodnie z poradnikiem?
- zainstalowałeś najnowsze patche?
[post="94933"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Nie sądzę, żeby w poradniku była odpowiedź na moje pytanie.
Wszystko po kolei robie i nic. Nie mam sefir. Chodzi mi o te posągi. Nie działają (znaczy się działają ale inaczej tak jakbym dostał sefiry, ale jednak ich nie mam). Wersja 1.1a
Mam dosc dziwny problem, nie wiem czy to bug czy moja niekompetencja
Nie moge w zaden sposob znalesc safiru Maal'Kad.
Z zapiskow Kalsteina wynika ze jest on w kanalach pod wyzima. Wiem tez ze jest w ciele kuroliszka.
Niestety obszedlem cale kanały (wchodzac wejsciem od strony bramy prowadzacej na groble), na mapie mam zaznaczony "łoże kuroliszka", no niestety nie ma tam ani go ani jego ciala. Przeszukalem nawet w kanalach "miejsce kultystow" (czy cos takiego).
Myslalem ze jest to bug, wiec zainstalowalem patch 1.1a, nie pomoglo.
Gdzie dokladnie znajde ten safir, czy jest on w jakims miejscu ktorego nie widze, czy jak... Nie mam juz do tego sily ;/
Prosze o pomoc. Z gory dziekuje.
Nie moge w zaden sposob znalesc safiru Maal'Kad.
Z zapiskow Kalsteina wynika ze jest on w kanalach pod wyzima. Wiem tez ze jest w ciele kuroliszka.
Niestety obszedlem cale kanały (wchodzac wejsciem od strony bramy prowadzacej na groble), na mapie mam zaznaczony "łoże kuroliszka", no niestety nie ma tam ani go ani jego ciala. Przeszukalem nawet w kanalach "miejsce kultystow" (czy cos takiego).
Myslalem ze jest to bug, wiec zainstalowalem patch 1.1a, nie pomoglo.
Gdzie dokladnie znajde ten safir, czy jest on w jakims miejscu ktorego nie widze, czy jak... Nie mam juz do tego sily ;/
Prosze o pomoc. Z gory dziekuje.
A ja tak zapytam od razu zanim dojdę do momentu, w którym będę klnęła na swoje ręce:
Kiedy po quescie na bagnach, w którym wybijamy utopce niedaleko wioski wieśniaków wydobywających glinę, dostajemy jeden z Sefirów i OD RAZU wkładamy go w obelisk stojący nieopodal wioseczki, spieprzamy sobie dalszą rozgrywkę?
Kiedy po quescie na bagnach, w którym wybijamy utopce niedaleko wioski wieśniaków wydobywających glinę, dostajemy jeden z Sefirów i OD RAZU wkładamy go w obelisk stojący nieopodal wioseczki, spieprzamy sobie dalszą rozgrywkę?
Jeszcze jedno pytanie odnośnie Sefirów: trzy Sefiry otrzymujemy po złożeniu ofiar w kapliczkach w szpitalu Lebiody i tej na bagnach. W szpitalu "sprezentowałam" posągowi plaster miodu i dostałam jeden z kamyczków. I tu moej pytanie: czym mam jeszcze "obdarowac" posąg/kapliczkę (to ma jakieś znaczenie gdzie?) aby dostac dwa pozostałe Sefiry?