Ilość postów: 1
Czy ktoś ma jakieś sugestie lub rady dotyczące tworzenia postaci i składu drużyny? Kupiłem Icewind Dale Enhanced Edition całkiem niedawno i mam doświadczenie z 3.5 i 5e, ale nie mam żadnego doświadczenia z 2. edycją. Wiem trochę na ten temat, na przykład o tym, jak działa THACO i chcesz mieć niższą wartość AC, a nie wyższą (chociaż nadal wprawia mnie w zdumienie, gdy widzę, że zawodnicy na płycie mają niższą AC niż czarodzieje).
Przewodnik po budowie byłby również mile widziany, jeśli masz go pod ręką.
Książę Demonów
Ilość postów: 1638
Klasa: Kosmiczny Marines Chaosu
Użytkownik ojwaktasa dnia poniedziałek, 28 sierpnia 2023, 17:41 napisał
Czy ktoś ma jakieś sugestie lub rady dotyczące tworzenia postaci i składu drużyny? Kupiłem Icewind Dale Enhanced Edition całkiem niedawno i mam doświadczenie z 3.5 i 5e, ale nie mam żadnego doświadczenia z 2. edycją. Wiem trochę na ten temat, na przykład o tym, jak działa THACO i chcesz mieć niższą wartość AC, a nie wyższą (chociaż nadal wprawia mnie w zdumienie, gdy widzę, że zawodnicy na płycie mają niższą AC niż czarodzieje).
Przewodnik po budowie byłby również mile widziany, jeśli masz go pod ręką.
Hello!
Ma Pan na stronie dostępną solucję
https://gexe.pl/icewin...d-dale-solucja niewiele się zmienia względem tego co oferuje wersja EE a zasady są uniwersalne, wręcz EE jest prostsze bo dostarcza nam wielu nowych zaklęć