Gra Marvel's Guardians of the Galaxy finansowym rozczarowaniem

marvel's guardians of the galaxy,square enix

Koncern Square Enix zwietrzył szanse na spory zarobek przy okazji przygód Star-Lorda i jego przyjaciół, jednak gra "Marvel's Guardians of the Galaxy" nie poszła śladami filmów, przynosząc zysk niewspółmierny do swoich kosztów produkcji oraz oczekiwań wydawcy. Przeniesienie tego tytułu do usługi PC/Xbox Pass trochę poprawiło sytuację, jednak Japończycy mieli apetyt na więcej. Czy to przekreśla szanse na kontynuację?

Muszę przyznać, że sam miałem pewne obawy przed zagraniem w najnowszych "Strażników Galaktyki". Miałem przecież za sobą coś, co współdzieliło tytuł z najnowszym dziełem Eidos Montreal, jednak posiadało wszystkie bolączki gier od Telltale. Tym razem było lepiej, co potwierdzały branżowe recenzje, jednak na koniec dnia liczy się nie to, co o nas piszą, ale ile są gotowi przelać na nasze konto.

marvel's guardians of the galaxy,square enix

Square Enix pozostało niezadowolone, decydując się na przeniesienie swojej gry do PC/Xbox Pass. Tym sposobem grono odbiorców znacząco się powiększyło, choć na pewno byli wśród nich także ci, którzy boleśnie odbili się od innej gry z superbohaterami – "Marvel's Avengers" – będące dziełem tego samego zespołu pod skrzydłami tego samego wydawcy. Dyrektor kreatywny projektu stwierdził, że jego zespół dał z siebie wszystko, zaś za kiepski wynik odpowiadają trendy na rynku oraz mała rozpoznawalność marki. Mimo to w rozmowie na łamach serwisu Eurogamer nie przekreśla szans na kontynuację, choć wszyscy dobrze wiemy do kogo będzie należała taka decyzja.

Znalazłem jedyne źródło i cel wszelkiej racji
Odpowiedz
← Nowości

Gra Marvel's Guardians of the Galaxy finansowym rozczarowaniem - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...