Jak słyszałem jednym z najpotężniejszych czarów w grze jest Kula ognia, gdzie można ją odnaleźć lub kupić
[BGI] Czar Kula ognia
Błyskawice mogę sobie kupić we wrotach, narazie mam fireballa, ale go nie testowałem, gdyż znalazłem ródżkę Ognia Ankhara, czy coś w tym stylu, na moim poziomie zadaje podobne obrażenia, ale ma duży zasięg więc użyłem go narazie tylko na Ogrzych Magów z kamienic w połudnowej części Wrót (wszedłem swoim magiem, wcześniej wypiłem eliksir niewidzialności i rzuciłem przyspieszeniem, no i kilkoma czarami obronnymi na wszelki wypadek)
Ja zauważyłem takie coś, że te różdżki to znikają jak są często używane, ale jak użyję jedną od czasu do czasu to zostaje, np. ródżkę, która ma na starcie Imoen mam do dziś a używam jej czasem (jak dużo używałem to znikła, ale wtedy wczytałem i na pewien czas zostawiłem ją w spokoju a potem znowu).
Co do ródżki byłskawic, to kupiłem ją sobie i odrazu przetestowałem na sklepikarzu, nie wiem jak zrobić, żeby nie wybiła oprócz wroga, połowy swojej ekipy
Co do ródżki byłskawic, to kupiłem ją sobie i odrazu przetestowałem na sklepikarzu, nie wiem jak zrobić, żeby nie wybiła oprócz wroga, połowy swojej ekipy
Cytat
W Wysokim Żywopłocie jest mnóstwo czarów, Kulka też winna być.
Akurat w Wysokim Żywopłocie nie ma tego czaru niestety.
Podsumowując. Czar ten można znaleźć w Obozowisku Bandytów oraz zakupić w Czarodziejskich Rozmaitościach we Wrotach Baldura.
Natomiast różdżka pozwalająca rzucać owy czar znajduje się w Legowisku Anhkegów, w lokacji na południe od Wrót Baldura.
Przy odrobinie szczęścia można go znaleźć przy ciele jakiegoś przypadkowego truposza, którego ubiliśmy lub w jakiejś skrzyni.
Temat zamykam, bo chyba już jest do końca wyczerpany.