sprawa wyglada tak ze mam juz wykonane wszystkie zadania z nizszej dzielnicy itp i teraz musze dostac sie do raveli. w solucji napisali ze potrzebna mi do tego bedzie zakrwawiona chusteczka (ktora posiadam) i cos jeszcze co dostane od Nadililina z Kuzni po dostarczeniu mu jakiegos kwitu. w moim ekwipunku nie ma nic co mogloby pasowac do opisu, wiec chyba nie dalem mu tego kwitu - skad mam go wziać?
[Torment] Ja chcę do Raveli!
Kwit dostaniesz od adwokata Iannisa. Adwokat będzie chciał od Ciebie wykonania dwóch zadań:pierwsze to zdobycie dla niego pozwolenia na skorzystanie z kamienia doznań Deionarry. Drugie to właśnie dostarczenie kwitu do Wielkiej Kuźni i odebranie Składanego Portalu.
Ja mam podobny problem ale nie mogę zdobyć zakrwawionej chusteczki. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to zrobić???
Użytkownik graczOkazjonalny dnia czw, 04 paź 2007 - 20:49 napisał
Ja mam podobny problem ale nie mogę zdobyć zakrwawionej chusteczki. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to zrobić???
[post="87408"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Założę się, że o to już ktoś pytał. Sama chusteczka jest w kilku pomieszczeniach Zaspokajania Żądz Intelektualnych. Musisz porozmawiać ze wszystkimi uczennicami (czasem nawet kilkakrotnie), aby wydobyć wszystkie linie dialogowe. Wywnioskujesz, że Kesai - Seris jest córką Raveli. Ona będzie się z początku wypierać. Da nam jednak Zakrwawioną Chusteczkę (stąd trzeba mieć jedną przy sobie). Rozwiąż wszystkie problemy uczennic i rozmawiaj z nimi po kilka razy - ze wszystkimi w każdej możliwej kolejności. Na pewno w końcu się uda.
Wiktul: chłopie coś ci się pomieszało. Przez ten portal gdzie napisałeś to idzie się dopiero pod koniec gry. Tam będzie ten cel, który włąściwie przez cała grę szukamy (więcej nie powiem). A do portalu do Raveli trzeba wejść tak:
Jak masz w ekwipunku składany portal to klikasz prawym przyciskiem myszy i użyj czy jakoś tak i będziesz miał odpowiednie linie dialogowe, pod warunkiem, że będziesz miał zakrwawioną chusteczkę.
Jak masz w ekwipunku składany portal to klikasz prawym przyciskiem myszy i użyj czy jakoś tak i będziesz miał odpowiednie linie dialogowe, pod warunkiem, że będziesz miał zakrwawioną chusteczkę.
To kliknij indentyfikacja, a jak nie możesz to do sklepu i tam. Wtedy będziesz mogła do tego portalu wejść, ale najpierw pozałatwiaj sprawy ponabijaj expa zrób parę zapisów i przygotuj się na maaaaaaaase tekstu. To będzie chyba jeden z najdłuższych dialogów w grze (ten z Ravelą). A do Sigil wrócisz dopiero pod koniec gry. A i jeszcze pozbieraj towarzyszy i nie Zostawiaj pustego slotu chyba, że będziesz chciała wziąć do drużyny Vhailora (taka chodząca zbroja, silny wojownik dość powiązany z naszą przeszłością).
Gość_Draxxor*
A czy jest inny sposób by dowiedzieć się co jest kluczem do labiryntu Raveli i jak dojść do tego ze Kessai Serris jest córka Raveli? Skoro nie mogę wejść do Sklepu Vriszki [błąd opisany w innym temacie] Bez czekolady Quell mi nic nie powie o kluczu. Bez Języka biesa i łez Devy Ecco mi nie powie że Kessai jest córka Raveli.
Z tego co wiem trochę o Raveli dowiadujemy się z kamienia doznań. Chyba z tego "na samym dole"(najbardziej wysuniętego na południe)oczywiście w prywatnym sensorium. To jest kamień doznań Raveli i tam ona trochę do nas zagaduje. Tylko nie wiem czy wtedy się dowiadujesz jaki jest klucz do portalu.