Mam pytanie, słyszałem że można w tym dodatku zdobyć jakąś mówiącą broń, i że jest bardzo dobra, ale podobno jest jej kilka rodzajów (do wybory miecz długi, krotki dwuręczny i sztylet) to jak to z tym jest, warto oprócz katany na ulubioną broń wziąć długi miecz?
Nie wiem dokładnie czy można ten miecz zamienić na katane ale jak długo grasz i postac jest wyspecjalizowana w katanach to juz tego nie zmieniaj. Powiem tylko, że miecz opłaca się wziąć dla samych PDków z jego strazników
no zdarzę jeszcze sobie ukierunkować postać w mieczyk, i tak idę na dwie bronie tylko nie wiem czy się opłaca tracić na to dwa atuty... potem dwa epickie...
Jak dla mnie lepiej specjalizować sie w jednej broni. Moim łotrzykiem daje tylko w krótkie miecze bo i tak słabo z atautami, ale jak ty grasz katanami to zostaw je sobie i graj z nimi dalej. Co najwyżej mozesz zagrać jeszcze raz z innymi atutami:)
Ktoś tu chyba zeszedł z tematu ;] Odp. na przyszłość: Można zmienić, z długiego miecza (jako typ podstawowy) na dwuręczny (tego jestem pewny) i chyba półtora ręczny. Aczkolwiek z tym ostatnim, głowy sobie obciąć nie dam ;]
Mam pytanko, czy w Toolsecie ciężko jest zrobić inną inteligentną broń? Obecnie nie mam jak sprawdzić, nie chce mi się otworzyć (błąd z plikiem vticd.dll) ale na przyszłość chciałbym wiedzieć jeśli ktoś wie jak, to proszę o rady/linki
zajrzę do tego kiedyś, jednak z opisu wynika, że to tylko long swordy, a właśnie chciałem poszukać czegoś nowego (no ale moze jakieś sposoby z tym modem się wynajdzie )
A ten enesseric to staje się z czasem silniejszy tak jak mowil?
Bo na razie jest Dlugi miecz: +4, 5 wysysania zycia, inteligentna bron poziom 1, rozmawiaj z nieograniczone uzycia dzien.
Rozmowa polega na Zakonczeniu jej albo poproszeniu o rade.
Niestety, nie. W grze występuje wiele takich smaczków, które nie zostały dokończone albo nigdy nie miały być. Podobnie jest z historyjką miecza, że gdy znajdzie się bezduszne ciało (aka. golem), to będzie można go uwolnić od klątwy, ale nawet na Wyspie Twórcy nie da się wykorzystać dostępnych tam narzędzi.