Łowca
Ilość postów: 201
Klasa: Łowca
Ja to miałem gorzej, ponieważ miałem jakiś cienki łuk chyba taki zwykły, ze 100 strzał i ten miecz co się go w Cape Dun wygrywa na arenie. Oczywiście nie wiedziałem, że tam są jakieś smoki itp. JA tylko zwiedzałem okoliczne tereny. Chodziłem sobie tak po wybrzeżu, zabiłem kilka topielców i wkońcu dochodzę do jaskini..... Patrze gobliny. Było trochę trudno, ale po chwili zarżnąłem te istoty. Zobaczyłem w oddali jakiś cień. Podeszłem bliżej i..... to ogr. agrhh zacząłem zwiewać byle daleko. Ok jakoś uciekłem. Po chwili gdy wszystko ucichło (chodzi mi o tą wkurzającą muzyczkę) poszedłem znów do jaskini. Prześlizgnąłem się obok ogrów i poszedłem w dół. Ujrzałem smoki, chciałem zakozakować i podbiegłem bliżej. Chwila i pomnie. The End. Byłem wkurzony, ale cóż nauczyłem się, że ze smokami nie ma żartów..... HEh :-)
Druid
Ilość postów: 394
Klasa: Druid
Z tymi smokami to różnie bywa , u mnie przynajmniej były słabe a miałem słaby miecz , mój kolega miał ognisty miecz i ledwo sobie tam poradził a w gothica gra dobrze.
Łowca
Ja mam wszystkie części Gothica w małym palcu!! przeszedłem je po kilkanaście razy, ale Gothica 3 tylko na razie 1... Ale te smoki to były trudne jak nic, ale jest dobra strategia....walic z kuszy lub łuku aż do usrania(sorry za to), ale to męczące jest...A przed chwilą je zabiłem, poszedłem do Ardeii i kupiłem od kowala ognisty miecz i jakoś sobie poradziłem, tylko bym był prawie przez ogry uwalony, ale jakoś się udało....następnie zacząłem nawalankę z łuku, miałem już inny, lepszy :lol: Zabrałem jednemu gdzieś 90 % hp i dobiłem mieczem...hehe. 2 smoka to: poszedłem do miasta kupiłem strzały i dokończyłem rzeźnie.... Wed;ug mnie by wygrały istoty albo Nord. albo Myrt. nie wiem, chyba po równo są...
Łowca
No, no ja tak samo.... Tylko mi po chwili strzał za brakło ;( Ale jakos dałem radę....
Druid
Ilość postów: 394
Klasa: Druid
No ja też nie podchodziłem do nich tylko z łuku ich nawalałem a stałem na jakiejś desce(tam gdzie się schodzi do tych smoków).
Sługus
Ilość postów: 90
Klasa: Mroczny Rycerz
W G3 są 4 smoki dwa pod Cape Dan jeden koło Geldern i jeden na pustyni.