Jaką bronią walczycie? Ja mam zagwozdkę, na razie jeszcze nie zdecydowałem i walczę bronią, która jest po prostu lepsza i jednoręczna (w drugiej mam pochodnię przeważnie). Ale ciągnie mnie do rapierów, tylko że wśród sprzedawców zauważyłem tylko Solidny rapier - czyli nic wartego kupna. A ja bym chciał jakiś epicki rapier z epicką nazwą oraz przaśną historią w opisie. W ogóle to wiecie, kto posiada dobry asortyment w 2 akcie? Niby kogoś znajduję, ale mam wątpliwości, czy jego asortyment na pewno jest taki super jak powinien być
Jaką bronią walczycie?
W Słonym Maszcie w Darze Ondry, w tym klubie dla dżentelmenów na piętrze, sobie siedzi koleś z całkiem pokaźną liczbą artefaktów. Polecam, chyba jakiś rapier też się tam znajdzie
Ja jak zwykle stawiam na postać dystansową, więc łuk i strzały to moi nierozłączni przyjaciele. Podobny problem mam jak Krzysiek, więc jak ktoś znajdzie coś ciekawego w tym segmencie narzędzi mordu, to prośba o zaznaczenie lokacji w tym temacie
Ja jak zwykle stawiam na postać dystansową, więc łuk i strzały to moi nierozłączni przyjaciele. Podobny problem mam jak Krzysiek, więc jak ktoś znajdzie coś ciekawego w tym segmencie narzędzi mordu, to prośba o zaznaczenie lokacji w tym temacie
A ktoś wie, gdzie można złożyć miecz, którego części znajdujemy w podziemiach Warowni?
A teraz z ciekawości walczę pistoletem, bo i tak (jeszcze) nie mam żadnego talentu do walki daną bronią. Przydałby się system jak w "Skyrimie", gdzie walcząc pewnym rodzajem broni, coraz lepiej się nim posługujesz. Chociaż to nie pozwoliłoby mi na takie właśnie roszady.
No i tak strzelam z tego pistoletu, trafienie zabiera 40-50 obrażeń, działa duchowy bicz enigmatyka (myślałem, że na dystansowe bronie będzie niedostępny) i jestem nawet zadowolony. Bo przy broni do walki wręcz nie podoba mi się jedno - nie odczuwam rzeczywistej różnicy między broniami tanimi, a tymi drogimi za 5 tys sztuk tej waluty, co jest w grze. Kupiłem chociażby ten rapier w Słonym Maszcie (dzięki za cynk, Tokar! ), ale mam wrażenie, że niewiele różni się od solidnego miecza.
Teraz zastanawiam się tylko, na co ulepszyć ten pistolet, bo tyle możliwości, a to chyba jednorazowe jest.
No i tak strzelam z tego pistoletu, trafienie zabiera 40-50 obrażeń, działa duchowy bicz enigmatyka (myślałem, że na dystansowe bronie będzie niedostępny) i jestem nawet zadowolony. Bo przy broni do walki wręcz nie podoba mi się jedno - nie odczuwam rzeczywistej różnicy między broniami tanimi, a tymi drogimi za 5 tys sztuk tej waluty, co jest w grze. Kupiłem chociażby ten rapier w Słonym Maszcie (dzięki za cynk, Tokar! ), ale mam wrażenie, że niewiele różni się od solidnego miecza.
Teraz zastanawiam się tylko, na co ulepszyć ten pistolet, bo tyle możliwości, a to chyba jednorazowe jest.
Przez pewien czas próbowałem się bawić w strzelanie z kusz/arbaletow/pistoletów/arkebuzów i następnie zmienianie ich na broń białą, by móc walczyć w zwarciu, ale po pewnym czasie zrobiło się to nudne i po prostu zarzuciłem broń dystansową. W mojej drużynie chyba tylko mag i druid walili z różdżek czy łuków - reszta biegała z mieczami, morgenszternami, szablami i buławami - i też było wesoło