Rycerz
Ilość postów: 253
Klasa: Rycerz
Chcę kupić Two Worlds a na TopWare.pl w wymaganiach systemowych mówią o karcie graficznej z Shader 2.0 i nie wiem czy będzie chodziła na moim komputerze.
Moja kara graficzna Radeon 9550.
PROSZĘ O ODPOWIEĆ
Krasnoludzki weteran
Ilość postów: 7301
Klasa: Krasnolud
Pixel i Vertex Shader to nie jest to samo choć w najnowszych kartach nie wyszczegolnia się już osobnie tych jednostek.
Adept Krwi
Ilość postów: 141
Klasa: Nekromanta
Chyba informacje o twojej karcie graficznej powinny znajdować sie na jakiejś stronie o kartach graficznych. Poniżej są informacje o mojej karcie graficznej ATI Radeon X1300 series (512MB DDR) Na pewnym forum Obliviona gościu mi sprawdził.
Moja karta ma:
ilosc jednostek Vertex Shader 3
ilosc potoków Pixel Shader 4
Więc jak Two Worlds Wymaga karty z Pixel Shader 2 to moge spać spokojnie
Rycerz
Ilość postów: 253
Klasa: Rycerz
No, ale powiedźcie czy na mojej karcie graficznej (Radeon 9550) będzie chodził Two Worlds?
Krasnoludzki weteran
Ilość postów: 7301
Klasa: Krasnolud
Diego... Ty w ogóle nie wiesz o co biega. TwoWolds wymaga shaderów w wersji 2.0, a to co ty podałes to ilość potokow. Jeśli twoja karta obsluguje max. wersje 1.1, a TW kategorycznie wymaga 2.0 to sobie nie pograsz.
Odpowidając na wasze pytania: Sprawdzcie sobie w google, na pudełku karty albo w jakimś programie diagnostycznym co wasza karta obsluguje i będziecie wiedzieć wszystko.
Ilość postów: 2
X1300 obsługuje pixel shader w wersji 3.0 więc nie będzie problemu. A co do tematu to raczej powinno Ci pójść bo radek 9550 ma pixel shader 2.0