Powiernik Puszczy
Ilość postów: 635
Klasa: Łowca
daje plus 1k6 od elektrycznosci z tego co pamiętam....Błękitnych diamantów jest niesety baardzo mało...ale na 2 bronie +5 i zbroję +5 starcza;)
Adept Wiary
Ilość postów: 66
Klasa: Kapłan
W zasadzie robienie broni w tej grze jest średnim pomysłem, bo "artefakty" typu Święty Mściciel są znacznie potężniejsze niż jakikolwiek miecz wykuty własnoręcznie!(Broni nie np. amuletów, pasów itd.!)
Powiernik Puszczy
eee Święty Mściciel w NWN2? no ja tam nie znalazłem w grze równie dobrego miecza co sam sobie wykułem..adamantowy miecz +5 i plus 1k6 od ognia...tylko ostrze było lepsze w sumie...
Powiernik Puszczy
No i pogrzebałem trochę w NWN2(podstawka) i jedyne co znalazłem to szelmowskie ostrze ale ono miało +3 ,broni + 5 nie widziałem ani pasu +8 do siły...poza tym wykuć mieczyk jestem w stanie naprawdę w miare szybko w grze ok 2 aktu gdzie nie ma jeszcze zbyt dobrych broni..więc przechodząc do meritum chyba warto się czasem jednak pobawić w tworzenie własnej broni zwlaszcza że wyglad tej broni i pancerza nadajesz samemu a to chyba duży plus dla estetów;)
Mag Żywiołów
Ilość postów: 230
Klasa: Mag Żywiołów
Powodem dla którego lepiej wykonać broń z adamantu jest nie tylko wygląd, bo adamant jest wytrzymalszy,a co za tym idzie broń jest lepsza:P