Czy Wy również cieszycie się z każdej nowinki o Dragon Age: Inkwizycja? Ja wciąż poszukuję i jak tylko coś wpadnie mi w łapki, to biorę się do czytania. Z racji, że akurat natrafiłem na ciekawe informacje z Official Xbox Magazine, pragnę się nimi z Wami podzielić. Tym razem piszę o świecie gry, członkach drużyny, zakończeniu i jeszcze kilku innych drobnostkach.
- W grze pojawi się 5 głównych regionów: Ferelden, Wolne Marchie, Orlais, Nevarra i krainy dalijskich elfów.
- W grze nie pojawi się żaden towarzysz, za którego trzeba będzie dodatkowo zapłacić poprzez kupno DLC.
- Jednym z naszych kompanów będzie Solas – mag apostata i ekspert zajmujący się Pustką.
- Iron Bull, kolejny członek drużyny, będzie jednookim najemnikiem qunari, wypędzonym w przeszłości ze swojego ludu.
- Szeregi naszego bohatera zasili również Sera, elfia łuczniczka.
- W rozmowach wykorzystamy trzy typy kół dialogowych. "Koło tonacji" – służące do odgrywania postaci, "koło wyboru" – za którego pomocą wyrazimy nasze opinie i zdecydujemy o naszych działaniach, oraz "koło reakcji" – które pojawi się w scenach związanych z emocjami.
- Nasz Inkwizytor będzie mógł "uzbroić się" w jeden z czterech głosów (dwa męskie i dwa damskie).
- Prolog będzie wyglądał tak samo dla wszystkich graczy, niezależnie od podjętych decyzji w grach wcześniejszych, jak i przy tworzeniu postaci.
- Nasz bohater będzie jedynym ocalałym z incydentu, w którym doszło do rozdarcia Zasłony i pojawienia się demonów. Zostaniemy obdarzeni specjalną umiejętnością, która pozwoli na zamykanie szczelin, którymi wydostają się stwory z Pustki.
- Tytuł zaoferuje 40 różnych zakończeń, zależnych od wyborów dokonywanych przez gracza podczas zabawy. Co ciekawe, różnice między zakończeniami mają być faktycznie zauważalne.
- Wreszcie koniec z ograniczeniami co do noszenia pancerzy! W tej części Dragon Age, łotrzyk może przywdziać szaty maga, a mag prawdziwą zbroję płytową. A co. Będą oczywiście kary za takie wariacje, ale sam fakt brzmi zachęcająco.
- Pojawi się także tajemniczy przedmiot, którego nazwę można tłumaczyć na "słoik z pszczołami". Według twórców posłuży on do atakowania naszych przeciwników, którzy zostaną pokąsani przez owe stworzonka. Uhmmm?
Jak podoba się Wam lista nowości? Coś was specjalnie ucieszyło lub zasmuciło? Zapraszam do komentowania.