Witam! Dopiero co zarejestrowałem sie na forum Ale przejdźmy do rzeczy. Mianowicie mam taki problem (pierwszy raz przechodzę baldurs gate II, jedynka jakoś mało mi sie podobała ale jak zacząłem grać w dwójkę wciągnęło mnie ) - Jestem w podmroku, zwiedziłem cały, pogadałem z Aldanon, uwolniłem tego snifrnebli co go złapali i resztę zabiłem, zniszczyłem miasto Ilithidów (i wziąłem kawałek wyrównywacza bo po to tam przylazłem xD) w podziemiach obserwatorów byłem przelotnie (zabrałem tylko inną cześć wyrównywacza z prastarej kuli) i NIE MAM NAJMNIEJSZEGO POJĘCIA JAK DOSTAĆ SIĘ DO MIASTA DROWÓW . Jakby ktoś mógłby pomóc to proszę o radę i z góry dziękuję
[BGII] Podmrok
Jak mówił DeBE - Adalon (w jaskini ) przemienia Cię w drowa w zamian za odzyskanie dla niej jaj smoczycy. Z tym, że aby dostać się do jaskini Adalon musisz wykonać zadanie dla svirnibeli - Czarnoskalec każe nam zawalić starożytny tunel. Zgadzamy się i dostajemy Zwój Kształtowania kamienia - używamy go na rozpadlinie - pojawia się potworek- Zabić go i użyć na dziurze zwoju. Wzamian za to dostaniemy kryształ światła,który umożliwi wejście do jaskini Adalon.Potem pojawiamy się pod bramami Ust Natha (miastra drowów) i mówimy, że jesteśmy Veldrin (wybieramy wersję śmiałą a nie "jestem ubogi Veldrin pozwólcie nam wejść)- chyba, że mamy w drużynie Viconię (wtedy ona za nas gada). Wypuszczają nas i każą się zgłosić do Solaufeina.