Edit tematu.
[GIII] Poszukiwanie lepszej broni
O jednoreczny miecz wiecej niz 100obr. bedzie ciezko...aby miec jakis naprawde dobry to trzeba liczyc na skrzynie.Powinien zaspokoic twoje oczekiwania miecz poltorareczny wlasnorecznie wykuty i dodatkowo zaostrzony.Ma wiecej O 10 niz ognisty.Ps.A co do miecza krola Rhobara to Łowc@ sie mylil,bo ten miecz jest zuzyty i ma tylko 85.
Ponad to możesz używać jeszcze Krush Tarrach (obrażenia od ostrza to 200) podczas walki jak trafisz na dobrego przeciwnika to może Cię powalić na ziemię (u mnie tak się dzieje) np. ogr ale nie spotkałem przeciwnika który przeżyłby więcej niż trzy obroty (combo ppm+lpm) jedyna wada to, że broń wymaga 400siły,ale wgedług mnie warto.
El Bastardo ma 90obr i mozesz go kupic u kowala w klanie mlota, kup przepis [nie tego co uczy wykuwac bron z czystej rudy tylko ten zwykly], jak wykujesz samemu to ma 100obr i jak zaostrzysz to ma 110obr. Niestety przedmioty u handlarzy sa losowo ale ten przepis jest chyba zawsze u niego bo jak przechodzilem Gothica 3 trzy razy to za kazdym razem ten przepis byl u niego, ale mozliwe ze to fartowy zbieg okolicznosci wiec musisz se sprawdzic.