Zdobyłem pierścień niewidzialności i mam w nim cztery ładunki. Jednak jeśli odpocznę i będę miał go w ekwipunku albo na palcu, po odpoczynku pozostanie mi tylko jeden ładunek. Jeżeli zaś wyrzucę pierścień z ekwipunku na czas odpoczynku, to pozostaną wszystkie cztery ładunki. Natomiast pierścień po wykorzystaniu wszystkich ładunków zostaje, a po każdym kolejnym odpoczynku "zdobywa" jeden dodatkowy ładunek (choć gdy straci cztery ładunki, nie ważne w jaki sposób, nie może mieć ich już więcej niż jeden). A gdy wyrzucę taki pierścień, ale bez ładunków i odpocznę, nie zdobędzie nowego ładunku.
Mam więc pytanie: czy to jest może bug?
[Dodano po chwili]
Może inaczej zrobimy. Otóż tutaj umieściłem save po wygranej walce, po której to jeden z napastników (złodziej), zostawił po sobie właśnie pierścień niewidzialności.
Prosiłbym teraz, jeśli komuś się chce, aby ściągnął i wgrał ten save, a potem:
1. Wziął pierścień i go zidentyfikował (Aerie ma zwój identyfikacji),
2. Sprawdził ilość ładunków (ale nie używał pierścienia),
3. Odpoczął, mając przez cały czas umagiczniony pierścień w ekwipunku,
4. Po odpoczynku ponownie sprawdził ilość ładunków.
Będę bardzo wdzięczny, ponieważ wtedy dowiem się, czy tylko moja gra jest zabugowana, czy taka sytuacja występuje także w innych kopiach.
Mam więc pytanie: czy to jest może bug?
[Dodano po chwili]
Może inaczej zrobimy. Otóż tutaj umieściłem save po wygranej walce, po której to jeden z napastników (złodziej), zostawił po sobie właśnie pierścień niewidzialności.
Prosiłbym teraz, jeśli komuś się chce, aby ściągnął i wgrał ten save, a potem:
1. Wziął pierścień i go zidentyfikował (Aerie ma zwój identyfikacji),
2. Sprawdził ilość ładunków (ale nie używał pierścienia),
3. Odpoczął, mając przez cały czas umagiczniony pierścień w ekwipunku,
4. Po odpoczynku ponownie sprawdził ilość ładunków.
Będę bardzo wdzięczny, ponieważ wtedy dowiem się, czy tylko moja gra jest zabugowana, czy taka sytuacja występuje także w innych kopiach.