Użytkownik Asgeroth dnia Nov 11 2006, 06:05 PM napisał
Hmm, zastanawiałem sie kiedys, ile pkt. treningowych potrzeba, abyu na maksa rozwinąc swoją postac (czyl, zeby umiała wszytsko w stopniu mistrzowskim).... Jakiz był mój szok, gdy dobiłem do 60 lvl (ależ ja sie wtedy nabiegałem po tym swiecie) i... zabrakło mi 30 pkt do Kregu 6!!!
Tak, żeby wyposazyc postac na maksa (no, poa umiejetnosic kuszy, bo za cholere nie pamietam, gdzie i czy wogule mozna było sie nauczyc lepszej obslugi)...
A wy jakie ciekawostki znacie??
[post="50087"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Przeszedłem Gothica I mnóóóstwo razy i jestem w 100% pewny że niemożliwym jest osiągnięcie 60 lvl, ja maksymalnie miałem około 40 lvl. Czyli albo Ci się cyferki pomyliły albo przywoływałeś sobie trolle by nabić level
. A jeśli chodzi o rozwój postaci to:
broń jednoręczna - 30 lp*
broń dwuręczna - 70 lp
łuki - 30 lp
kusze - 30 lp
kręgi magii - 140 lp
kradzież kieszonkowa - 30 lp
otwieranie zamków - 30 lp
akrobatyka - 10 lp
skradanie się - 10 lp
*lp (learn points) - punkty nauki
Co łącznie daje nam 380 lp, czyli 38 poziomów postaci. Zwróćcie jednak uwagę na to, że nie liczyłem punktów wydanych na statystyki (siłę i zręczność). Widać więc że stworzenie "super bezimiennego" z wszystkimi możliwymi umiejętnościami jest niemożliwe. A mając 60 lvl miałbyś w sumie 600 lp więc rozwijając jeszcze staty do 100 na wszystko pięknie by Ci starczyło. Także chyba jednak pomyliły Ci się cyferki
.
Jeśli chodzi o kuszę to w posługiwaniu się nią szkolił nas Skorpion ze Starego obozu.