Sprzymierzeniec Smoków
Ilość postów: 529
Klasa: Mroczny Rycerz
Jestem na drugim poziomie podziemi wieży Durlaga. Zebrałem trzy kamienie strażnicze Kiela, Isanne i od syna Durlaga, zabiłem dwa większe sobowtórniaki w pomieszczeniach po obu stronach od wejścia na ten poziom i nie wiem co dalej, bo reszta drzwi jest zamknięta i nie mogę ich otworzyć.
Czempion Chwały
Ilość postów: 194
Klasa: Rycerz
Mam pytanie. Skończyłem drugi poziom Wieży Durlaga (lochów). Ale niestety pojawił się problem. Przed walką z krasnoludzkimi strażnikami odpoczywałem właśnie na drugim poziomie, aby zapamiętać czary. Niestety utknąłem. Drzwi się pozamykały. Czar "Drzwi przez wymiary" nic nie pomoże. Czy muszę powtarzać walkę od początku i odpocząć np. poziom wyżej, czy da się coś zrobić, aby pootwierać drzwi?
P.S. Mam wszystkie kamienie strażnicze.
Gość_Magdalena*
Pomocy!
Mam problem z poziomem 4. Przeszłam cały poziom. Zostały mi ostatnie drzwi za iluzją, której nie mogę odblokować. W solucji jest napisane, że powiny się odblokować w momencie rozmowy z golemem, któremu trzeba odpowiedzieć: "3:- "Nadszedł z zachodu, a później południa. Kolejno gościł go wschód, a teraz spoczywa na północy". Ale ja to zrobiłam wcześniej i nie odblokowała mi się ta iluzja. Jest na to jakaś rada?
Ilość postów: 1
Cześć Wam! Błagam pomóżcie mi... Jestem w wieży Durlaga (BG 1), na poziomie drugim. Znajduje się w pokoju z manekinami i tu się pojawia problem... Atakując manekina srebrnego nie otwierają mi się drzwi do sali tronowej. Czy ktoś z Was spotkał się z takim samym problemem? Wczytywałem już kilka zapisów gry i nadal ten sam problem