Przeklęty hełm zmiany charakteru jest zaprawdę przerażającym przedmiotem. Jak sama nazwa wskazuje ma moc do zmiany fundamentalnych zasad etycznych, a nawet osobowości osoby, która ma nieszczęście go założyć. Przedmiot ten niszczy więzi rodzinne, przyjaźnie, całe miasta a nawet narody. Gdyby legiony zła kiedykolwiek zatknęły ją siłą na głowę przepełnionego dobrem Solaria, wszechświat, jaki znamy, spotkał by szybki i bolesny koniec.
* PARAMETRY: Klasa Pancerza: bez zmian
* Specjalne:
Chroni przed trafieniami krytycznymi
Charakter staje się przeciwny
* Waga: 2
* Nie może używać: mag, bard, złodziej
*
Miejsce: Nashkel. Na pierwszym piętrze posiadłości szlacheckiej, trzeba postraszyć Samanthę, a z szafy wyjdzie Jamie, po zabiciu go zostaje ten hełm.
Oto gdzie jest ten hełm
Cytat
Słyszałem że w BG (1 oczywiście) jest nie wiem gdzie ale z nim się spotkałem tongue.gif , poza tym wiem że w modzie z wieżą jakiegoś krasnoluda nazwa jakoś na D... (dawno grałem nie mam gry już na kompie i nie chce mi się szukać więc nie powiem dokładniej tongue.gif ) ma ten hełmu najważniejszy przeciwnik w wieży jak pojawi się na parterze wieży będzie go miał. geek.gif Właściwie od razu się teleportuje więc nie używając kodu nie zdobędziesz go dry.gif .
P.S. Później już go niema, znaczy hełmu..
To nie jest żaden mod tylko Oficjalny dodatek Opowieści z Wybrzeża Mieczy.Poza tym można zabić tego przeciwnika ale trzeba być bardzo szybkim bo mamy kilka sekund a skubaniec ma dużo PŻ.