To nie żart! Teraz możesz zaprosić słynnego pisarza na piwo!
Oto co sam autor pisze o swoim pomyśle:
Myślałem o tym już od dawna, a zbliżająca się trasa właśnie mi o tym przypomniała. Mam więc dla Was kochani, taki pomysł. Dla tych, którzy zawsze mają na spotkania daleko i dla tych, którzy mają mnóstwo pytań ale się wstydzą. Akcja „ZAPROŚ ĆWIEKA NA PIWO”.
Jak to działa? Proste – piszecie prywatną wiadomość na skrzynkę Oficjalnego FP z uzasadnieniem dlaczego mam przyjechać właśnie do Was. Bez podawania miejscowości, założenie jest wyłącznie takie, że ma to być w Polsce. Ci którzy mnie przekonają, mogą się spodziewać mojej wizyty i spotkania ze mną w rodzinnej miejscowości. Sam na sam lub w wąskim gronie przyjaciół (przez wąskie grono rozumiem do pięciu osób, nie chodzi o spotkania autorskie).
Godzina lub dwie, a potem jadę dalej. Ja wybieram datę, ale odbędzie się to w trakcie mojego jeżdżenia po Polsce z Dreszczem, więc pewnie w kwietniu/maju. No i ty stawiasz piwo – w końcu zapraszasz. I tak, może być też kawa. To jak? Kto chce zaprosić wariata?
Swoje propozycje możecie wysyłać tutaj.
Przypominamy, że Jakub Ćwiek pojawi się także na Pyrkonie 2013, a 20 marca, zostanie wydana jego nowa książka – "Dreszcz".