przebudzenie_cienie

[TESIV] Problem z odpaleniem

Witam.

Od paru godzin jestem szczęśliwym posiadaczem obrazu płytki Obliviona (zassane z torrenta - to 4,18GB coś) i mam taki problem, że kiedy chcę gierkę włączyć to wyskakuje mi błąd Windowsa. Launcher odpala się spokojnie.
Próbowałem zainstalować DirectX'a najnowszego (9.0c), najnowsze stery do grafy... nie pomogło. Reinstalka też nie pomaga.
Windowsa mam XPka.
Miał ktoś może podobny problem i dał radę go rozwiązać?
Odpowiedz
jakiego posiadasz sprzeta ? jezeli ma slabego to zapomnij,
a POZATYM pisze sie jaki blad, kiedy, gdzie, jak, co a nie tak ze my sie mamy domyslac ...
Odpowiedz
Witam mysle ze mam ten sam problem. Po uruchomieniu obliviona i wybraniu nowa gra odpala sie filmik, pozniej gra przeskakuje do okienka i zawiesza sie. Ten sam problem jest tez np. kiedy zmieniam rozdzielczosc ekranu po odpaleniu gry - przeskakuje do okienka i sie zawiesza. W pliku readme znalazlem informacje ze uzycie alt+tab moze prowadzic do zawieszenia gry, wiec mysle ze w tym tkwi problem. Jezeli ktos ma jakis pomysl w jaki sposob mozna to naprawic/obejsc to prosze o pomoc. Mysle ze problem moze tkwic w zaczynaniu nowej gry, wiec jezeli ktos znalalzlby chwile czasu prosilbym o save'y np odrazu po rozpoczeciu gry, moj e-mail to: skarsol(malpa)o2.pl .
Odpowiedz
Możnaby sprobować odpalić gr w trybie okienkowym. Czasami pomaga.
Odpowiedz
Probowalem i otworzyc w trybie okienkowym i takze na wszystkich mozliwych ustawieniach graficznych. Zawsze jest tak samo.
Sprzet spelnia minimalne wymagania, sterowniki i dx sa w porzadku.
Odpowiedz
A ja bym proponował kupić oryginał! Jeśli piracicie to sobie radźcie sami a nie oczekujcie pomocy i serwisu 24h. Są fora gdzie się rozwiązuje takie problemy.
Odpowiedz
witam, mam problem. po uruchomieniu gry, obejrzeniu filmiku nastepuje tworzenie postaci. ja zamiast jakiegos ludzia widze tam biale tlo i jedynie oczy o blizej niezidentyfikowanym kolorze (tzn we wszystkich kolorach). nie zrazilem sie tym, myslalem ze przejdzie pozniej, nic nie zmienialem w wygladzie, wpisalem imie (z ramka ustawien postaci bylo wszystko ok) i zaczalem grac. ale zamiast gry znowu widzialem bialy ekran i jedynie jakies dzbanki, pochodnie i cos tam jeszcze. moj sprzet:
Athlon XP 2200+
1GB RAM
GF4 Titanium 4800
wiecej informacji na temat komputera chyba nie trzeba. podejrzewam że chodzi o karte graficzna bo nie ma jej w spisie obslugiwanych. da się coś z tym zrobić? bo tak się napalilem na te gre ze trudno mi wytrzymac, kiedy mam juz Obliviona pod nosem a nie moge grac... jesli ktos ma jakis pomysl to bardzo prosze o odpowiedz. w razie czego moje gg: 3482005
Odpowiedz
Twoja karta graficzna nie jest obsługiwana przez grę, niestety na tym sobie nie pograsz.
Odpowiedz
znaczy nie ma najmniejszych szans? no to pogram sobie za rok, kiedy kupie nowego kompa...
Odpowiedz
Człowieku po ci nowy komp. wystarczy tylko ok 400zł i masz nowiutką 6600 na czym gra chodzi świetnie, albo 300zł i masz radka 9600 który też te grę obsługuje!!! Nie ma potrzeby całego nowego kompa!!! Mam nadzieję, że kiedyś wszyscy się tego nauczą!!!
Odpowiedz
Wracając do tego tematu z odpalanie to słyszałem, że jest taka podpucha, gdzie ściągasz torrent o treści podobnej do oblivion, a po uruchomieniu tej gry masz okno, które się zawiesza, okno z takimi latającymi stworkami, mam racje? Ten torrent w tym przydaku jest czystym żartertem.
Odpowiedz
A ja mam problem gdy odpale obliviona uruchamia sie ale jak dam New Game i potem yes nic sie niedzie znika okienko co sie pyta czy chce zacząc gre od nowa i koniec pomózcie
Odpowiedz
Może detale są skonfigurawane za wysoko, twój komp za słaby, a jeśli nie, to spróbuj odpalić jakiegoś save'a. Jak nie masz ską żadnego dostać to ci moge go użyczyć
Odpowiedz
Jestem świeżo opierzoną posiadaczka Oblivion'a(pożyczonego bo pozyczonego ,ale jest )
Wszyściutko pięknie się instaluje , odpala i nawet mogę zacząć grać potem zaczynają się schodki...
Mój sprzęcik nie jest nowy(2 latka radon 9600 512 RAM AMD athlon 3200 ) ale da się na nim grać ,nawet w te nowsze gry ,ale Oblivion mi dokopał zaczęło sie-filmiki ,menu ,intro ,ale gdy dochodzi do momentu załączenia samej gry ,zamiast obrazu jest BIAŁY ekran(zaznaczam ,że są wszelkie paski zdrowia many itp) i tylko zarysy przedmiotów ,ale ale, kiedy wychodzę do menu i chce sobie zmienić ustawienia(myślę sobie-pewnie wszystko na maksa ustawione jest) pozmieniałam iiiiiiii....nic .Po chwili pojawia się RAPORT O BŁĘDACH !!! Aż człowieka coś ściska!!! Zainstalowałam Direct'a nowiutkiego ,ale to nic nie dało. Dzis zrobię reinstalkę gry ale cos czuje, że tu leży problem w sprzęcie Jeśli ktoś mógłby mi pomóc, będę "dźwięczna"
Odpowiedz
Sterowniki, sterowniki, sterowniki... Wypróbować ze 3 różne i wtedy wrócić i zdać raport. Odmaszerować!
Odpowiedz
He he ale ja głupiutka jestem Pomęczyłam te sterowniki,przeinstalowałam grę i pomogło Wybaczcie mi moją ułomność, się pośpieszyłam z tym komentem troszkę
Odpowiedz
← The Elder Scrolls

Problem z odpaleniem - Odpowiedź

Wczytywanie...