[LEGO The Lord of the Rings: Władca Pierścieni] Lego The Lord of the Rings: Władca Pierścieni - Premiera gry w Polsce

Dziś w Polsce premierę ma wyczekiwana przez fanów Śródziemia i LEGO, gra "LEGO The Lord of the Rings: Władca Pierścieni", która ukazała się w pełnej polskiej wersji językowej na PC, PS3 i Xbox 360, a także po angielsku na Wii, 3DS-ie oraz DS-ie, za sprawą Cenegi. Średnia 80/100 na metacritic target="_blank">metacritic świadczy o tym, że mamy do czynienia z bardzo dobrą produkcją. Czy zgadzacie się z oceną recenzentów? A może nie zamierzacie zapoznawać się z "LEGO The Lord of the Rings: Władca Pierścieni"?

Plik wideo nie jest już dostępny.

Odpowiedz
Wreszcie !
Trochę to zabawnie brzmi z ust 34-latka, ale cóż, na składaniu LEGO spędziłem pół dzieciństwa, mimo iż w tamtych czasach były towarem luksusowym dostępnym w Pewex-ie za dewizy, lub miało się to szczęście posiadać kogoś z rodziny za granicą. Do gier stylizowanych w ten sposób podeszłem dość luźno, jak do gier dla dzieci - i tu nastąpiło moje zaskoczenie. Jako fan starej trylogii STAR WARS (oczywiście nową też znam), jak i Indiany Jonesa postanowiłem sprawdzić czym to się je (najpierw jako demo oczywiście), i naprawdę mimo że to proste platformówki ubawu i śmiech miałem co nie miara. Klockowatego Pottera i Batmana w wersji demo poznałem, więc na Władcę Pierścieni (jestem fanem książek - filmów nieco mniej) w wersji LEGO czekałem od pierwszej informacji jaką spotkałem na jej temat. Oczywiście z zakupem nieco się wstrzymam, ponieważ poczekam na jakąś okazję cenową (na którą w okresie przedświątecznym raczej nie liczę).
Odpowiedz
Mnie tego typu gry nie interesuję, po prostu.

Odpowiedz
Mnie na ogół również, tym bardziej że już samo "przerobienie" na LEGO wyraźnie wskazuje grupę odbiorców, ale jak wspomniałem powyżej zostałem przyjemnie zaskoczony. Ot tak, z nudów pobrałem sobie dema STAR WARS i bum... wciągneło mnie, gdzie na co dzień pogrywam raczej w dużo poważniejsze tytuły, a i dzieci nie mam - żebym miał jakąś wymówkę. Ja osobiście nowym klockom dam szansę, biorąc pod uwagę, ponieważ (o dziwo) jak narazie wszystkie gry z tej serii otrzymywały co najmniej pozytywne opinie - nawet lubiany wyłącznie w kręgu fanów Harry Potter, który ponoć jest jak narazie najbardziej rozbudowaną LEGO grą. Poza tym, gra obejmuje całą trylogię Władcy więc może być ciekawie, ale obawiam się również że i okrojone w stosunku do oryginału. Oczywiście wpierw poszukam wersji demo.
Odpowiedz
A ja już pogrywam w tą część. Mnie niby też takie gry nie interesują, ale tak mało jest wydawanych gier, gdzie można siedzieć obok drugiej osoby i jednocześnie grać na PC, a serie LEGO dają naprawdę mega duży frajdy! Są śmieszne, świetnie zrobione, a tym bardziej Władca Pierścieni jest idealnie przedstawiony. Można poruszać się po całym Śródziemiu, sterować postaciami znanymi z całej Trylogii, porozwiązywać zagadki logiczne, walczyć z bossami.. Świetna sprawa, tym bardziej, że w tle pogrywa oryginalna ścieżka dźwiękowa, słychać głosy aktorów. I to jest pierwsza część, gdzie można z zebranych klocków wykonać różne przedmioty. Oczywiście ta seria w żaden sposób nie jest mocno oryginalna do poprzednich, ale cieszy oko, gra się fajnie, muzyka to czysta poezja, Śródziemie jest ogromne, a jak się ma jeszcze z kim grać - to zabawa jest przednia. Warto sprawdzić, czy Wasze wewnętrzne dziecko nie lubi przypadkiem jednak też takich gier..
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie."
Odpowiedz
← Nowości

[LEGO The Lord of the Rings: Władca Pierścieni] Lego The Lord of the Rings: Władca Pierścieni - Premiera gry w Polsce - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...