To po kolei Neverwinter Nights 2:
gra dobra , ba bardzo dobra jeśli lubisz "widok z góry " , prowadzenie drużyny, mnóstwo misji ,wybór charakteru, poznać nieznany świat , wybór rasy, profesji itp. jeżeli chcesz zgłębiać tajniki wiedzy , magii , lub siły to obejrzysz ( i to nie raz) , po nadto grafika która jest kwintesencja całego otaczającego cię świata, jeśli lubisz się bawić w tego typu grę to jest dla ciebie.
Dragon Age 2:
Możesz wybrać (łotrzyk, wojownik, czarodziej) te trzy profesje ale , bez możliwości wyboru rasy czyli będziesz grać tylko człowiekiem , lecz za to maż okazję poznać duży i barwny świat pełen ciemności wyborów , romansów , jeśli lubisz "łączyć się z postacią" jeśli chcesz być postacią to gra ta gra jest dla ciebie , jeśli chcesz być dobrym przyjacielem, albo miłością czyjegoś serca , czy zatoczyć się w wir walki i być twardym przywódcą twojej drużyny to będziesz.
Drakensang 2:
Nie grałem, nie wiem tej gry ci nie przybliżę
Moim skromnym zdaniem powinieneś zagrać w Dragon Age a później w NWN2 (jeśli ci te gry przybliżyłem) , starałem się przybliżyć najlepsze cech tych gier.