Mass Effect 4 – "Czwórkę" tworzy nowa ekipa

BioWare poinformowało, że "Mass Effect 4" stworzy nowa ekipa – oddział z Montrealu, który pomagał przy "Mass Effect 2" i "Mass Effect 3". Oto ich zdjęcie:

bioware montreal

Szef BioWare Montreal, Yanick Roy, zapewnia jednak, że nadzór nad grą nadal pełnił będzie Casey Hudson, a studio otrzyma wsparcie oddziału z Edmonton. Zdradził też, że "Mass Effect 4" będzie korzystał z silnika Frostbite 2 ulepszonego przez twórców "Dragon Age III". Developer przekonuje, że zamierza być wierny poprzednim częściom serii, ale nie będzie się bał wprowadzania nowych pomysłów w kwestii rozgrywki i fabuły.

Ekipa z Montrealu powstała w 2009 roku, stworzyła połowę przerywników do "Mass Effect 2" i wszystkie misje N7, jest także odpowiedzialna za tryb multiplayer w "Mass Effect 3" i niektóre elementy kampanii dla pojedynczego gracza. Obecnie studio szuka nowych osób do pracy nad czwartą częścią serii kosmicznego RPG-a. Czy to dobrze, że to oni będą nad nim pracowali? Trudno na temat cokolwiek powiedzieć, choć przyznam szczerze, że stworzony przez nich multiplayer dość szybko nudził i nie byłem z niego szczególnie zadowolony. Wątpliwości może budzić także wybór silnika – będzie kolejna gra na Frostbite 2. Co o tym wszystkim myślicie?

Odpowiedz
Jak dla mnie to dobry pomysł. Świeża krew nowa wyobraźnia, nowe pomysły na urozmaicenie gry. Może być całkiem ciekawie. Pożyjemy zobaczymy.
Odpowiedz
Świeża krew nie zaszkodzi. Garść nowych pomysłów do obecnej, solidnej podstawy, może wyjść grze na dobre.

A co do Frostbite 2 - decyzja nie dziwi, nie trzeba płacić licencji za niego, bo należy do EA. To jeden z lepszych silników na rynku, więc jestem spokojny o oprawę graficzną.
Odpowiedz
Mass Effcet 4 Return of the Shepard - Resurrection
"Hi ho hi, it's off to war we go..."

Hedon, Rinsed in post-human shadows A monument scorned by the teeth of time
Odpowiedz
Uuu, Frostbite 2 - to oznacza że czas mojego XP-ka wygasa - szkoda tylko że kasy na nowszego brak (nie wspominając już o kasie na nowy komp).
Odpowiedz
Ven, nie będzie więcej gier o Shepardzie. Historia Sheparda jest zamknięta. Wydaje mi się, że nie będzie nawet cyfry 4 w tytule gry - to po prostu będzie "Mass Effect - Cośtam".
Odpowiedz
Oby.
"Hi ho hi, it's off to war we go..."

Hedon, Rinsed in post-human shadows A monument scorned by the teeth of time
Odpowiedz
← Nowości

Mass Effect 4 – "Czwórkę" tworzy nowa ekipa - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...