Jeśli chodzi o mnie to słucham takich utowrów metalowych jak
-Slipknot
-In Flames
-Sonic Mythem
Rock:
-Limp Bizkit
-Manson
-Lordi
I jest jeszcze Linkin Park, ale tego zespołu ponoć nie da się tak dokładnie zaliczyć do, któreś z wyżej wymienionych grup muzycznych.
Jeśli chodzi o Slipa to posiadam różne mieszanki MP3 gdyż jestem wybredny:] Ogólem posiadam około 25 kawałków z czego jest kilka naprawdę godnych uwagi (moje ulubione):
-Opium Of The People
-Pulse Of The Maggots
-The Blaster Exists
odam trzym bo inaczej bym chuba musiał podać wszystkie kawałaki:]
O In Flames z tego co wiem, mało osób słyszało...a bardzo szkoda. Ja sam o tym zespole nie słyszałem dopóki kolega nie podał mi kilka MP3, które ściągłem i...zafascynowałem się nimi:] Napawdę super zespół z Finladii. Gra tam dwóch wokalistów, dzięki czemu są różne piosenki:] Moje ulubione to:
-Tigger
-The Quiet Place
-Only For The Weak.
Jeśli ktoś lubi samą muzykę( czyli bez wokalistów) to polecam kawałek: Man Made God. Świetne!
Ktoś kto grał w Quake 2 i zwrócił uwagę na oprawę muzyczną napewną docenił jej klimat. 0 wokalu, sama muza na bardzo wysokim poziomie! Posiadam własnie muzykę z Q2, która jakby nie patrzeć pierwszy raz objawiła mi Metal (byłto mój pierwszy konakt z tym gatunkiem). Pamiętam jak właczałem jakiś odtwarzacz i słucham muzy z płyty:] Potem płytka się zrypała i zapomniałem o muzie...do momentu gdy ściągłem nie dawno własnie ten album i stare dobre czasy powracają:]
Lordi...hmm...maja super teledyski:] Posiadam dwa albumy, które dotychczas wydali. Porzadny zespół z bardzo miłą dla ucha muzą oraz wokalem:] Na vivie szedł przez jakiś czas kawałek Red Blood Sadman (akcja dzieje się w domu gdzie grupka młodzieży odkrywa stary magnetofon i uruchamiając go jakby wezwali siłe zła..którą jest włąsnie zespół Lordi:]). POlecam kawałki:
-Devil is a loser
-Would You Love A Monsterman
-Monster Monster.
Limp Bizkit...czy trzeba przedstawiać tego pana w czerwonej (na ogół) czapeczce odwróconą daszkiem do tyłu?:] Mam nadzieję, że nie:] Super muza i naprawdę energiczne kawałki:] Szczególnie polecenia jest płyta "Chocolate Starfish and Hot Dog" , na której znajdują się kawalki takie jak:
-My Generation
-Rolling
-Hot Dog
Wyszła również najnowsza płyta "The Unquestionable Truth Part 1" lecz nie zbytnio mu wyszła...tam tylko godne polecenia kawalki to:
-The Truth
-The Story
Manson...Olo, jeśli zechcesz to poproszę o przedstawienie tego Pana...chociaż nie wiem czy istnieje ktoś kto by go nie znał (jeśli nawet go nie lubi)...Nie wiem czemu ale słuchanie jego i przyznawianie się do tego może spowodować lawinę bluzgów "on nie umie śpiewać" "To ci*a" itp. A przecież, według mnie, ma on baaaaardzo dobra muzę a jego zachowanie w życiu publicznym to nie moja sprawa...W każdym razie jego muza godna jest polecenia:] Mam rózne kawałki, a te które mi się podobają to:
-This Is The New Shit
-Roch is Dead (ściezka dzwiękowa do Matrixa)
-Use Your Fist And Not Your Mouth
Jednakże wyrąbiste ma on teledyski...:] Polecam (s)Aint, Tainted Love, Disposable Teens (za to został w pewnym sesnie przeklęty przez Kościół, wspaniała symbolika:]). Mam ów teledyski więc jakby co to zgłosić się do mnie:]
Linkin Park, dwa albumy, niezła muza. Pewnie każdy zna ten zespół. "Połaczenie" się z Jay-Z było potrażką totalną według mnie. Nie wliczając tego "wypadku przy pracy" LP jest wart uwagi. MOje najlepsze kawałki to:
-One step closer
-By myself
-In the end
Słucham jeszcze kilku innych przeklętych zespołów (Ramsztajn, The Rasmus) ale są to małe ich ilości to ich tutaj nie umieszczam:]